Ećo Company gradit će najveći i najelitniji salon namještaja u regionu

10.10.2019. 14:29 / Izvor: Akta.ba
Ećo Company gradit će najveći i najelitniji salon namještaja u regionu
OTVORI GALERIJU

U sarajevskom naselju Stup, uz glavnu gradsku saobraćajnicu, uskoro će započeti izgradnja najvećeg i najelitnijeg salona namještaja u regionu.

U sarajevskom naselju Stup, uz glavnu gradsku saobraćajnicu, uskoro će započeti izgradnja najvećeg i najelitnijeg salona namještaja u regionu.

Tim povodom direktor firme Ećo Company Suad Ećo i načelnik općine Ilidža Senaid Memić danas su održali sastanak, a ovaj susret je ujedno bio i prilika za zvanično uručenje građevinske dozvole.

Riječ je o velikom investicionom projektu firme Ećo Company po čijoj će realizaciji Sarajevo dobiti još jednu reprezentativnu poslovnu zgradu. Osim salona namještaja koji će biti smješten na tri sprata, u ovom objektu će biti smještena direkcija firme Ećo Company, Inside dizajn studio, kao i centar za edukaciju u industriji namještaja. 

Više od 17 godina uspješnog poslovanja u ovoj kompaniji su odlučili krunisati kapitalnim investicionim projektom koji će im omogućiti snažniji rast i razvoj.

Direktor firme Ećo Company Suad Ećo nije krio oduševljenje skorim početkom izgradnje ovog objekta.

„U proteklom periodu smo potvrdili poziciju lidera u segmentu opremanja enterijera i proizvodnje dizajniranog namještaja, a sa novim objektom naše poslovanje podižemo na još veći nivo. Ovo je bio jedan prirodan korak u okviru ubrzanog razvoja naše kompanije. Našim kupcima i klijentima uvijek želimo obezbijediti samo najbolje proizvode i usluge, a sa novim objektom željeli smo da im omogućimo veći asortiman i puno veći izložbeni salon namještaja od postojećeg. Također, željeli smo da u BiH prenesemo trendove u segmentu enterijera i salona namještaja koji su prisutni u Evropi“, izjavio je Ećo.

 

Dodao je da će novi salon po svom stilu i modernim izložbenim eksponatima biti najljepši i najoriginalniji objekat tog tipa u regionu, te da će klijenti iz svih dijelova Evrope itekako imati šta vidjeti u ovom objektu.

„Početak gradnje planiran je u ovoj godini, a završetak krajem iduće godine. Po završetku ovog projekta otvorit ćemo 40 radnih mjesta u novom objektu, a kroz širenje proizvodnje omogućit ćemo zapošljavanje većeg broja radnika i u našoj fabrici namještaja. Želim da se zahvalim načelniku Memiću i općinskoj administraciji na susretljivosti i brzom rješavanju našeg zahtjeva. Upravo je to jedan od razloga zašto smo odabrali općinu Ilidža kao mjesto za naš daljnji razvoj“, rekao je Ećo.

Načelnik općine Ilidža Senaid Memić istakao je da će ova općina nastaviti podržavati domaće i strane investitore koji otvaraju nova radna mjesta. 

„Posebno mi je drago što će ovaj impozantan objekat biti izgrađen na području naše općine i što naši privrednici imaju viziju kako realizirati ovakve projekte. Posebnu radost iskazujem jer će 40 ljudi dobiti posao. Mi smo općina koja je druga po broju zapošljavanja na području Federacije BiH, ali nam je cilj da budemo prvi, da svako ko hoće raditi, ima i priliku. To je pravi put na kojem nećemo zaostajati za Evropom. Naša općinska administracija će uvijek biti na raspolaganju privrednicima i nastojat ćemo da skratimo procedure i ubrzamo slične investicijske projekte“, naveo je Memić.

U fotogaleriji možete pogledati fotografije sa današnjeg sastanka, kao i 3D prikaze novog poslovnog objekta firme Ećo Company.

Za više informacija o firmi Ećo Company i namještaju brenda Inside posjetite web stranicu www.inside.ba ili Facebook stranicu. Možete im se obratiti i direktno putem maila info@inside.ba ili telefona +387 33 766 800.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije