Investicije / PROJEKTI

Egipćani zainteresirani za ulaganja u drvnu industriju i energetiku BiH

09.03.2018. 12:41 / Izvor: Akta.ba

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić razgovarao je s ambasadoricom Egipta u BiH NJ.E. Halom Bishlawy o mogućnostima unapređenje ekonomske suradnje između dvije zemlje, te povećanju egipatskih investicija u BiH.

Ambasadorica Bishlawy je istakla da postoji interes egipatskih investitora za ulaganje u drvni i enegetski sektor BiH, te proizvodnju medicinskog materijala. Privrednici Egipta su zainteresirani za dolazak u BiH s ciljem upoznavanja s mogućnostima za ulaganje, te je stoga dogovoreno da se zajednički radi na organiziranju privrednog foruma BiH-Egipat tokom 2018. godine.

Dogovoreno je da se Privredna komora i Udruženje poslodavaca Egipta informira o Bosni i Hercegovini i  mogućnostima uspostavljanja tješnje suradnje između dvije zemlje.

Ambasada Egipta u BiH će omogućiti da egipatski novinari koji posjete ambasadu i BiH, posjete i FIPA-u radi dogovora oko objave bh.promotivnih tekstova u egipatskim medijima.

Prema podacima Centralne banke BiH nivo investicija iz Egipta u BiH iznosi 14 miliona KM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije