Ejubović i Šteta potpisali sporazume ukupne vrijednosti 850.000 KM

25.10.2019. 12:53 / Izvor: Akta.ba
Ejubović i Šteta potpisali sporazume ukupne vrijednosti 850.000 KM

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović i ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta potpisali su danas u Hadžićima dva sporazuma.

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović i ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta potpisali su danas u Hadžićima dva sporazuma o sufinansiranju realizacije infrastrukturnih projekata ukupne vrijednosti 850.000 KM. 

Prvi sporazum se odnosi na izvođenje radova unaprjeđenja putne infrastrukture sa parkingom na području Privredne zone Hadžići. Procijenjena vrijednost radova iznosi 650.000 KM. Ove poslove Ministarstvo saobraćaja KS će sufinansirati sa 250.000 KM, a ostatak sredstava će obezbijediti Općina Hadžići. 

Drugi sporazum se odnosi na izvođenje radova na revitalizaciji horizontalne i vertikalne siganlizacije puteva na području općine Hadžići. Procijenjena vrijednost radova iznosi 200.000 KM. Ministarstvo saobraćaja  će izdvojiti 100.000 KM, a Općina Hadžići također 100.000 KM.

"Ovo je nastavak jako dobre saradnje sa ovim ministarstvom, također i sa Direkcijom cesta KS. Veliki broj projekata smo zajedno uradili kao što su Gradac, Resnik, Kasatići, Tarčin i Miševići. Nadam se uspješnoj saradnji i u budućnosti jer imamo projekte, izdate građevinske dozvole i riješene imovinske odnose da odmah sa početkom iduće godine krenemo sa izgradnjom važnih objekata", kazao je načelnik Ejubović.

"Radilo se puno u proteklom periodu, ne samo u ovoj godini nego i proteklih godina. Danas smo konkretno dogovorili nove projekte po pitanju horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije, po pitanju cestovne infrastrukture u industrijskoj zoni. Ono što je bitno jeste da smo se danas dogovorili da ćemo u narednih 15 dana organizovati još jedan operativni sastanak na kojem ćemo razmotriti dodatne mogućnosti za investiranje u ovoj godini u Hadžiće , ali i da kvalitetno priđemo 2020. godini i novoj građevniskoj sezoni", istakao je ministar Šteta. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije