Eko selo Boračko jezero - Raj u srcu prirodne ljepote Prenja

08.04.2010. 15:58 / Izvor: eKapija.ba
Eko selo Boračko jezero - Raj u srcu prirodne ljepote Prenja

Već je počela izgradnja eko sela Boračko jezero čija je vrijednost oko 1,7 miliona eura, kazao je za eKapija.ba Elmir Hadžijahić, vlasnik preduzeća Eko selo d.o.o.

Planirani kompleks eko selo Boračko jezero nalazi se 22 km od regionalnog centra Konjic u srcu prirodne ljepote Prenja. Eko selo imaće pristup samom jezeru, te će se prostirati na površini preko 36.000 m2 .

Eko selo je zamišljeno kao objekat polu-zatvorenog tipa sa sportsko-rekreativnom ponudom. Centralni objekat zauzimat će površinu od 1.200 m2.

Planirano je da hotel (centralni objekat) ima prizemlje i dva sprata, sa ukupno 15 apartmana i sedam jednokrevetnih i dvokrevetnih soba sa restoranom i terasom za goste, fitnes salom koja će se moći koristiti i za potrebe seminara.

U eko selu biće smješteno šest bungalova (sojenica) čija će površina po objektu zauzimati 70 m2, sportski teren sa dva teniska terena, nogometno igralište, trim staze, pontonsku plažu, odbojkaško igralište na pijesku.

Kako su nam pojasnili u firmi Eko selo Boračko jezero izvođenje radova planirano je u više faza.

"Prva faza projekta koja uključuje kupovinu zemljišta izradu projektne dokumentacije, dobivanje svih potrebnih dozvola već je realizovana, a u njenu realizaciju već je utrošeno 900 hiljada eura. Trenutno je počela i realizacija druge faze ovoga projekta, tako da se izvode radovi na izgradnji prve od šest sojenica", kazao je Hadžijahić, pojašnjavajući kako trenutna ekonomska situacija u državi određuje tok realizacije projekta.

U firmi Eko selo ističu da bi se ova faza trebala realizovati uz pomoć traženih sredstava, a planirano je da se radovi završe u toku 2010./2011. godine, te da se 2011./2012. hotel otvori.

Ključni klijenti Eko sela, kako kaže Hadžijahić planirano je da budu organizovane grupe koje će dolaziti na rafting, produžene vikende za menadžere, kao i grupe koje bi dolazile na poslovne seminare ili edukacije.

Osim ove grupe klijenata eko selo će se fokusirati na goste koji se opredjeljuju za sportsko-rekreativnu ponudu.

U firmi Eko selo ističu da u ovome projektu vide svoju šansu, jer svaki od ovih događaja može pripremiti specifičnu ponudu koja bi mogla objediniti rafting na Neretvi, veslanje na Boračkom jezeru, lov i ribolov i obilazak kanjona Rakitnice.

Više o ovome projektu možete pročitati na starnici www.ekoselo.ba.

E. Ko.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije