Elektrokrajina: Za rekonstrukciju mreže 8,16 miliona eura

20.05.2019. 10:21 / Izvor: SRNA
Elektrokrajina: Za rekonstrukciju mreže 8,16 miliona eura

Zavisno preduzeće "Elektrokrajina" Banja Luka zaključilo je ugovore sa izvođačima radova na projektu rekonstrukcije mreže u vrijednosti od 8,16 miliona eura.

"Zavisno preduzeće "Elektrokrajina" Banja Luka zaključilo je ugovore sa izvođačima radova na projektu rekonstrukcije srednjenaponske i niskonaponske mreže u vrijednosti od 8,16 miliona eura (15,95 miliona KM )", saopšteno je iz ovog preduzeća.

Ugovore su u petak, 17. maja, potpisali vršilac dužnosti direktora "Elektrokrajine" Dragan Čavić, ovlašteni predstavnik konzorcijuma "Elektric power" Momčilo Gnjatović i izvršni direktor preduzeća "Elnos BL" iz Banja Luke Branko Torbica.

Izvođači radova su izabrani kao najpovoljniji na tenderu koji je "Elektrokrajina" obavila po pravilima i pod nadzorom Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ koja kreditno finansira ovaj projekat.

Ugovorena rekonstrukcija mreže bit će realizovana u naredne tri godine i obuhvatit će više desetina hiljada kupaca električne energije na području svih radnih jedinica "Elektrokrajine", - Banja Luka, Prijedor, Novi Grad, Kozarska Dubica, Gradiška, Srbac, Prnjavor, Laktaši, Čelinac, Mrkonjić Grad i Šipovo.

Čavić je rekao da potpisivanje ugovora predstavlja uvod u prvu fazu modernizacije distributivne mreže napominjući da će se u drugoj fazi pristupiti izmještanju mjernih mjesta i instalaciji pametnih brojila sa daljinskim očitavanjem potrošnje električne energije.

"Cilj projekta je obezbjeđivanje kvalitetnije isporuke električne energije za naše kupce, zatim, povećanje efikasnosti obračuna i naplate električne energije, te znatno smanjenje distributivnih gubitaka preduzeća", istakao je Čavić.

Torbica je izrazio uvjerenje da će kao izvođači svoje obaveze ispoštovati kako po osnovu kvaliteta radova, tako i po pitanju utvrđenih rokova.

Prema riječima Gnjatovića, riječ je o opravdanom i korisnom projektu koji će biti realizovan na obostrano zadovoljstvo investitora i izvođača.

"Elektrokrajina" je najveće elektrodistributivno preduzeće u Republici Srpskoj koje snabdijeva više od 255.000 kupaca električne energije na području tri grada i 18 opština krajiške regije

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije