Investicije / PROJEKTI

Elektroprenos objavio tendere teške 16 miliona KM

22.04.2014. 13:23 / Izvor: nap.ba

Državna kompanija „Elektroprenos“ raspisala je prvih pet tendera za nabaku opreme za elektromrežu u Bosni i Hercegovini, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP). Prema javnim objavama na internet stranici ove kompanije još 14. aprila raspisani su tenderi ukupne vrijednosti veće od 16 miliona maraka.

Nakon nekoliko godina potpune blokade rada državne kompanije, zbog koje se na računima akumiliralo više od 300 miliona maraka sredstava namijenjenih za investicije, „Elektroprenos“ je sa novom upravom počeo funkcionirati.

Raspisana je nabavka značajne količine opreme, prekidača, trasformatora i drugog, a koja će, kako se očekuje, biti ugrađena u revitalizaciju elektroenergetske mreže. Prema objavljenim tenderima, domaće kompanije koje se prijave imat će i preferencijalni tretman u skladu sa važećim propisima.

Uz tendere za nabavku opreme „Elektroprenos“ je raspisao i nekoliko konkursa za zapošljavanje, radnika sa iskustvo i pripravnika. Ukupno će zaposliti 94 nova radnika u 10 konkursa u Banja Luci, Mostaru, Sarajevu i Tuzli. Od toga je 52 pripravnika i 42 na neodređeno vrijeme. Traže se inžinjeri, pravnici i ekonomisti, monteri, građevinski tehničari, bravati itd, prenosi NAP.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije