Elektroprivreda BiH pomaže obnovu mosta "Bitka za ranjenike na Neretvi"

17.12.2018. 08:33 / Izvor: Akta.ba
Elektroprivreda BiH pomaže obnovu mosta 'Bitka za ranjenike na Neretvi'

Stvorene su konačne pretpostavke da se po objavljivanju tendera od strane JP EP BiH u skorije vrijeme očekuje odabir izvođača radova za rekonstrukciju porušenog mosta.

Salem Dedić, načelnik Općine Jablanica je zajedno sa svojim saradnicima, u proteklom periodu intenzivno vodio aktivnosti sa Upravom JP Elektroprivrede BiH oko rekonstrukcije porušenog mosta Bitka za ranjenike na Neretvi. 

"Na nedavno održanom sastanku kojem su prisustvovali generalni direktor JP EP BiH d.d. Sarajevo, izvršni direktor za proizvodnju i pomoćnici direktora, dogovoreno je da dodatnih 200.000,00 KM u Projektu rekonstrukcije porušenog mosta na Neretvi ipak finansira JP EP BiH, iako je Općina Jablanica rebalansom budžeta predvidjela 200.000,00 KM za završetak ovog projekta, te sa zadovoljstvom možemo obavijestiti javnost da je Uprava JP EP BiH, dana 11.12.2018. godine, odobrila, a Nadzorni odbor JP EP BiH potvrdio 13.12.2018. godine da ipak JP EP BiH finansira nedostajuća sredstva za rekonstrukciju porušenog mosta Bitka za ranjenike na Neretvi", objavljeno je na stranici Općine Jablanica.

Dalje se navodi kako su ovom odlukom stvorene konačne pretpostavke da se po objavljivanju tendera od strane JP EP BiH u skorije vrijeme očekuje odabir izvođača radova za rekonstrukciju porušenog mosta Bitka za ranjenike, te realizuje i Ugovor o izvođenju radova na prilaznim stazama sa obje strane rijeke Neretve u sklopu Kompleksa Muzeja "Bitka za ranjenike na Neretvi".

Općinski načelnik je također istakao da su u završnoj fazi i dogovori sa JP Elektroprivreda BiH po pitanju  postupka ekspropiracije skladišta "HE na Neretvi" koji bi trebali biti rješeni sporazumom i po kojem bi predmetna lokacija bila ustupljena pod određenim uslovima, te se omogućilo privođenje namjeni ovog lokaliteta prema Regulacionom planu "Centar I" po kojem je predviđen Trg A. Izetbegovića.

Općinski načelnik je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost da je JP EP BiH odobrila ukupno 1.200.000,00 KM u rekonstrukciju porušenog mosta "Bitka za ranjenike na Neretvi", te se lično zahvalio Upravi, Nadzornom odboru, generalnom direktoru Bajazitu Jašareviću, izvršnom direktoru za proizvodnju Nevadu Ikanoviću i direktoru "HE na Neretvi" Ramizu Zahiroviću.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije