Elektroprivreda BiH traži konsultanta: Posao vrijedan 2,9 miliona KM

11.10.2019. 10:34 / Izvor: Akta.ba
Elektroprivreda BiH traži konsultanta: Posao vrijedan 2,9 miliona KM

Elektroprivreda BiH kreće u realizaciju projekta izgradnje postrojenja za odsumporavanje dimnih gasova na bloku 7 u TE Kakanj.

Elektroprivreda BiH kreće u realizaciju projekta izgradnje postrojenja za odsumporavanje dimnih gasova na bloku 7 u TE Kakanj. Tender za nabavku konsultantskih usluga za izgradnju postrojenja već je objavljen, a vrijednost radova bez PDV-a je 2.900.000,00 KM.

Rok za prijem ponuda za učešće je 27.11.2019. godine.

Od budućeg konsultanta očekuje se tehnička ili profesionalna sposobnost, odnosno uspješno iskustvo u realizaciji najmanje jednog ugovora čiji su karakter i kompleksnost isti ili slični onima za predmetnu nabavku u zadnje tri godine.

Podsjećamo, TE Kakanj je uključena u Nacionalni plan smanjenja emisija (NPSE) za Bosnu i Hercegovinu, koji je pripremljen prema smjernicama politike Sekretarijata Evropske zajednice za izradu Nacionalnog plana smanjenja emisija, objavljenog 19. decembra 2014. godine. NPSE se odnosi na smanjenje emisija sumpor-dioksida, azotnih oskida i čvrstih čestica iz velikih postrojenja za sagorijevanje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije