Elektroprivreda HZHB planira inestirati više od milijun KM na području Čitluka

05.07.2018. 10:27 / Izvor: Akta.ba
Elektroprivreda HZHB planira inestirati više od milijun KM na području Čitluka

JP Elektroprivreda HZHB na području poslovnice Elektro Čitluk planirala je u 2018. godini investirati 656.700 maraka.

U Čitluku je u srijedu održan sastanak između izvršnog direktora za distribuciju električne energije u JP Elektroprivreda HZHB Ilije Bakalara i načelnika Općine Čitluk Marina Radišića na kojemu se razgovaralo o projektima koji su već realizirani, kao i o projektima čija je realizacija planirana s ciljem sigurnije i kvalitetnije opskrbe električnom energijom krajnjih korisnika.

JP Elektroprivreda HZHB na području poslovnice Elektro Čitluk planirala je u 2018. godini investirati 656.700 maraka iz kreditnih sredstava Europske investicijske banke (EIB) u realizaciju dvanaest projekata na području općine Čitluk, koji su već uglavnom realizirani.

Na sastanku se razgovaralo i o planovima ulaganja dodatnih sredstava iz tog izvora financiranja, tako da će u budućem razdoblju investicije Elektroprivrede HZHB financirane sredstvima iz kredita EIB-a na području općine Čitluk premašiti 1,3 milijuna maraka.

Bakalar je, također, najavio planirane investicije za 2018. godinu u petnaestak projekata na području općine Čitluk čiju će realizaciju Elektroprivreda HZHB financirati iz vlastitih sredstava.

Za te projekte uskoro je planirano raspisivanje natječaja, a ukupna investicijska vrijednost procjenjuje se na više od milijun konvertibilnih maraka, priopćeno je na službenoj stranici Općine Čitluk.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije