Investicije / PROJEKTI

Emka Bosnia u Goraždu gradi azil za pse

15.11.2018. 09:29 / Izvor: Akta.ba

Firma "Emka Bosnia" iz Goražde planira izgradnju "Azila za pse, saznaje Akta.ba portal. Ministarstvu za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde već je podnijela zahtjev za izdavanje prethodne vodne saglasnosti.

Azil za pse će se graditi na lokalitetu Šišeta u Goraždu.

Kapacitet azila je 108 pasa i će se sastojati od pet objekata za smještaj pasa ( 2 objekta dimenzija 57,2 m x 4,4 m, 2 objekta dimenzija 26,2 m x 5,6 m i 1 objekat dimenzija 57,2 m x 5,6 m), upravne zgrade dimenzija 10 m x 13 m i prostora za rekreaciju pasa dimenzija 700 m.

Kako je navedeno u obavještenju p podnesenom zahtjevu snabdijevanje objekata potrebnim količinama vode će se obezbijediti priključkom na postojeći gradski vodovodni sistem.

"Sanitarno-fekalne otpadne vode iz upravne zgrade i otpadne vode nastale od pasa će se skupljati zasebnim cijevnim vodovima i odvoditi do vodonepropusnih septičkih jama bez preliva. Predviđeno je ucijevljenje povremenog potoka koji protiče kroz parcele gdje je planirana izgradnja predmetnih objekata, AB cijevima DN 1500 mm, u dužini od 150 m", navodi se u obavještenju.

PODIJELI:

TAGOVI:

Emka Bosnia

Goražde

azil za pse

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije