EU obezbijedila 2,3 miliona eura za unapređenje rada parlamenata u BiH

17.05.2019. 10:40 / Izvor: SRNA
EU obezbijedila 2,3 miliona eura za unapređenje rada parlamenata u BiH

Projekat EU "Unapređenje i nastavak podrške parlamentima u BiH u poslovima evropskih integracija", vrijedan 2,3 miliona eura, omogućit će usvajanje najviših evropskih parlamentarnih standarda u radu.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je juče da će projekat EU "Unapređenje i nastavak podrške parlamentima u BiH u poslovima evropskih integracija", vrijedan 2,3 miliona eura, omogućiti usvajanje najviših evropskih parlamentarnih standarda u radu.

Projekat će biti finansiran iz IPA sredstava EU, a trebalo bi da bude realizovan u naredne dvije godine.

"Cilj novog projekta je jačanje kapaciteta službi Parlamentarne skupštine BiH, Narodne skupštine Republike Srpske, Parlamenta Federacije BiH, Skupštine Brčko distrikta, kao i kantonalnih skupština u obavljanju poslova u vezi sa procesom evropske integracije zemlje", istakao je predstavnik Narodne skupštine Mađarske i rukovodilac projekta Zoltan Horvat.

Jačanje i unapređenje rada parlamentarnih službi, uz intenziviranje međusobne parlamentarne saradnje u BiH, potrebno je zbog ubrzanja procesa pristupanja BiH Evropskoj uniji i efikasnijoj primjeni akcionih planova u procesu evropskih integracija.

Iz IPA sredstava EU će takođe biti realizovan i projekat nabavke IT opreme i softvera za sve parlamente u BiH u vrijednosti od 1,7 miliona eura.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije