Euro Vez u projektu adresnog registra u Tešnju

11.03.2016. 11:34 / Izvor: Akta.ba
Euro Vez u projektu adresnog registra u Tešnju

Polovina  sredstava od ukupnog iznosa 69.000 KM, su obezbijeđena od strane CILAP-a, švedske fondacije i općine Tešanj.

Jučer je na objekat općine Tešanj postavljen adresni broj jedan(1). Ovim potezom je ujedno i označen početak projekta adresni registar, koji će se u naredna 2 mjeseca sprovoditi na prostoru općine Tešanj. Prije sedam dana je u kabinetu općinskog načelnika potpisan ugovor sa firmom Euro Vez koja je izvođač radova. Polovina  sredstava od ukupnog iznosa 69.000 KM, su obezbijeđena od strane CILAP-a, švedske fondacije i općine Tešanj, piše zosradio.ba

Načelnik općine je ovim putem kazao: "Prvi naredni koraci jesu postavljanje adresnih brojeva na sve objekte u Tešnju, Jelahu i Tešanjci. Nadam se da ćemo taj posao završiti za nekih nepunih 2 mjeseca. Vrlo nam je važna saradnja građana općine Tešanj i naravno da naglasim da u cijelom postupku nema nikavih troškova za građane."

Na terenu će tokom cijelog postupka biti prisutan i predstavnik općine koji će bilježiti socijalne karakteristike i karakteristike objekta, a sve u cilju formiranja potpune baze podataka.

Anđa Zimić, direktor CILAP-a kaže kako je ovo prvi projekat u kojem je kompletna općina ulazi u implementaciju i da je na to jako ponosna. 

CILAP je fondacija švedske vlade i znači izgradnju kapacitet za efikasnu zemljišnu administraciju. Općina raspolaže sa brojkom od 14.000 objekata plus trgovi i ulice, ali će se potpun broj znati nakon kompletiranja projekta.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije