Euroasfalt dobio posao rušenja naplatnih stanica na mreži slovenskih autocesta

13.02.2019. 11:05 / Izvor: Akta.ba
Euroasfalt dobio posao rušenja naplatnih stanica na mreži slovenskih autocesta

Rušenje naplatnih stanica na slovenskoj mreži autocesta rezultat je uvođenja novog DarsGo sistema, koji je lansiran u aprilu prošle godine.

Euroasfalt je dobio posao rušenja naplatnih stanica na mreži slovenskih autocesta, piše portal SiolNet.

Sarajevski Euroasfalt u konzorciju sa Cestnim podjetjem Ptuj (CP Ptuj) definitivno će raditi rušenje naplatnih stanica u Sloveniji, a što je posao vrijedan 8,69 miliona eura bez PDV-a.

Odluku o tome slovenskim upravljač cestama donio je još u julu prošle godine, ali je primio i dva zahtjeva za reviziju. Jedan od revizijskih zahtjeva je odbila Državna revizorska komisija, dok je drugi odobren pa poništen Darsovom odlukom o dodjeli ugovora o javnoj nabavi, proizlazi iz odluke. 

Ako u roku od osam dana ne bude prigovora ponuđača, odluka Darsa će biti konačna, a rušenje naplatnih stanica moglo bi početi u proljeće. Rušenje naplatnih stanica na slovenskoj mreži autocesta rezultat je uvođenja novog DarsGo sistema, koji je lansiran u aprilu prošle godine.

Prošlog ljeta prve stanice su uklonjene, a Dars će to nastaviti raditi i ove godine. Eurosfalt i CP Ptuj će rušiti naplatne stanice Vransko, Tepanje, Drnovo, Krško i Slovenske Konjice - navodi na kraju SiolNet.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije