Investicije / NEKRETNINE

Evropska banka za obnovu i razvoj finansirat će stambenu izgradnju i u BiH

19.03.2008. 13:48 / Izvor: Dnevne novine SAN

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) najavila je projekat "Rezidencijalnog fonda za balkanske zemlje u usponu", koji bi na srednji rok finansirao stambene objekte za srednju klasu u više balkanskih zemalja.

Rok za dostavljanje prijava zainteresiranih je 29. april ove godine, objavljeno je na sajtu ove banke. Ovaj privatni projekat izgradnje stambenih nekretnina realizirao bi se u Albaniji, BiH, Bugarskoj, Makedoniji, Moldaviji, Rumuniji, Srbiji, Crnoj Gori, Ukrajini i Hrvatskoj.

"Rezidencijalni fond za balkanske zemlje u usponu" planira prikupiti sredstva od 150 miliona EUR zs izgradnju stambenih naselja za srednju klasu, čime bi se potakla konkurencija na tržištu na kojem, kako se navodi, sada dominiraju mali izvođači radova koji po pravilu nemaju kapacitet ili ne žele graditi stambena naselja po vrhunskim standardima.

Fond je društvo s ograničenom odgovornošću, ustrojeno po zakonima Kipra, kojim će upravljati grčaka menadžment kompanija Secure Management Ltd.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije