EYOF 2019. - Velika akcija čišćenja Olimpijskog stadiona na Koševu 3. decembra

21.11.2018. 11:25 / Izvor: Akta.ba
EYOF 2019. - Velika akcija čišćenja Olimpijskog stadiona na Koševu 3. decembra

Otvaranje EYOF-a je planirano na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" koji je u vlasništvu Općine Centar, a kojim upravlja Javna ustanova "Centar za sport i rekreaciju".

Za potrebe Evropskog olimpijskog festivala mladih EYOF 2019. koji će biti održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu kao najveći sportski događaj u Bosni i Hercegovini nakon Zimskih olimpijskih igara, 3. decembra će biti organizirana akcija čišćenja i uređenja Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase".

Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom Nedžadom Ajnadžićem, kao odgovorna lokalna zajednica, uzela je aktivno učešće u organizaciji ovog velikog sportskog događaja koji će BiH i njene prirodne ljepote promovisati u svijetu.

Otvaranje EYOF-a je planirano na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" koji je u vlasništvu Općine Centar, a kojim upravlja Javna ustanova "Centar za sport i rekreaciju".

Predstavnici Općine, "Centra za sport i rekreaciju" te kantonalnih preduzeća "Rad" i "Park" održali su sastanak čiji je cilj bio uređenje objekta kako bi bio spreman za više od  1.500 takmičara i na desetine hiljada posjetilaca koji će prisustvovati ceremoniji otvaranja EYOF-a.

Učesnici sastanka su zaključili da pripreme stadiona za EYOF počnu već 3. decembra.

"Želimo da stadion bude u što boljem stanju na otvaranju EYOF-a. Općina Centar je u ovoj godini uložila značajna sredstva za modernizaciju stadiona i taj posao ide planiranom dinamikom. U toku su aktivnosti oko nabavke novog semafora, ali i ugradnje novih stolica u VIP loži. Naša namjera je da obavimo sve pripreme kako bi poslali lijepu sliku o Sarajevu u svijet. Zato smo dogovorili sa preduzećima 'Rad' i 'Park' da se stave na raspolaganje i da se stadion uredi koliko god je moguće", istakao je načelnik Ajnadžić.

Odlučeno je da se pozovu sva pravna lica, ali i zainteresovani sugrađani da se pridruže akciji 3. decembra i daju dobrovoljni doprinos uređenju stadiona i organizaciji EYOF-a.

U narednim danima biće definisan detaljan plan i aktivnosti na čišćenju stadiona o čemu će svi zainteresovani sugrađani biti blagovremeno obaviješteni, a Općina Centar poziva stanovnike Sarajeva da se pridruže akciji i daju doprinos na uređenju najpoznatijeg bh. stadiona, saopćeno je iz Općine Centar.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije