Fabrika vode u okviru projekta "Crno vrelo" biće završena do septembra

09.02.2018. 09:13 / Izvor: Akta.ba
Fabrika vode u okviru projekta 'Crno vrelo' biće završena do septembra

Poslije višegodišnje pauze, izgradnja ovog sistema nastavljena je u avgustu prošle godine.

Radovi na izgradnji fabrike vode u okviru kapitalnog projekta "Crno vrelo", koja bi trebalo da obezbijedi vodu za 20.000 stanovnika sa rubnih dijela Banje Luke i Prijedora, trebalo bi da budu završeni do septembra ove godine, zaključeno je na današnjem sastanku delegacija Banje Luke i Prijedora.

Prema izvještaju iz preduzeća "Hidrokop", radovi na izgradnji centralnog dijela vodovodnog sistema "Crno vrelo", su u poodmakloj fazi, te se trenutno izvode radovi na ugradnji elektro i pripadajuće, automatske opreme. Prema trenutnom tempu, radovi bi trebalo da budu završeni do kraja avgusta ili početka septembra ove godine.

Poslije višegodišnje pauze, izgradnja ovog sistema nastavljena je u avgustu prošle godine, nakon što su obezbijeđena finansijska sredstva za izgradnju fabrike vode.

Sa svoje strane, Grad Banja Luka će ove godine obezbijediti dodatnih milion KM, kako bi prvih 5.000 stanovnika iz sela na platou Manjače dobili vodu već tokom ove godine.

"Istovremeno, gradske vlasti su u pregovorima sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) za kreditna sredstva u iznosu do 10 miliona evra za vodnadbijevanje i kanalizaciju, od čega bi dobar tog novca, ukoliko uđemo u taj aranžman, bio iskorišten za nastavak projekta 'Crno vrelo', koji neminovno iziskuje velika ulaganja i u narednim godinama", rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije