Fasada zgrade Akademije scenskih umjetnosti biće završena ovog mjeseca

Investicije / PROJEKTI

Fasada zgrade Akademije scenskih umjetnosti biće završena ovog mjeseca

07.07.2020. 07:39 / Izvor: Akta.ba

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Anis Krivić, predstavnici Zavoda za izgradnju KS i UNDP-a, kao implementatora projekta, razgovarali su danas o nastavku projekta izgradnje zgrade Akademije scenskih umjetnosti.

U toku su radovi na fasadi objekta Akademije koji će biti završeni do kraja ovog mjeseca. Kako je najavljeno, u augustu će početi izvođenje građevinsko-zanatskih radova u unutrašnjosti zgrade, koji će trajati narednih sedam mjeseci.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje zgrade Akademije procijenjena je na oko 32 miliona KM. Za dosadašnje radove je izdvojeno oko 14 miliona KM, a za završetak je potrebno osigurati dodatnih 16,8 miliona KM.

Premijer je sa učesnicima sastanka razmatrao mogućnosti racionaliziranja projektnog budžeta, posebno mogućnosti da se kroz javno-privatno partnerstvo kao i odgovarajući prihvatljiv oblik komercijalizacije pokuša osigurati dio sredstava neophodnih za dovršetak ovog značajnog projekta.

O tome će se narednih dana razgovarati i sa predstavnicima Akademije, najavljeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije