Investicije / NEKRETNINE

Fazum Gradnja iz Ilijaša potpisala ugovor sa Općinom Ilijaš

07.08.2008. 15:42 / Izvor: eKapija.ba

Općina Ilijaš i J.U Dom Zdravlja Kantona Sarajevo obezbijedili su sredstva za otvaranje ambulante porodične medicine u Mjesnoj zajednici Podlugovi, u cilju što efikasnijeg pružanja zdravstvene zaštite stanovnicima ove općine.

Otvaranjem ove područne ambulante u znatnoj mjeri bi se rasteretio centralni objekat Doma zdravlja u Ilijašu, s obzirom na to da u MZ Podlugovi živi 5.000 stanovnika.

Ambulanta će biti smještena u prostorima bivše zemljoradničke zadruge.

Zbog starosti i devastiranosti navedeni objekat je bio u izrazito lošem stanju, te je bilo potrebno izvršiti njegovu temeljnu sanaciju. Shodno tome, Općina Ilijaš je u Službenom glasniku BiH, broj 40/08, od 19. 5. 2008. godine objavila javni poziv za izvođenje radova na sanaciji zgrade za potrebe ambulante porodične medicine u Podlugovima.

Procijenjena ukupna vrijednost radova je oko 80.000 KM.

Na objavljeni javni poziv svoje ponude su podnijele tri firme: Miprogradnja d.o.o. Ilijaš, Fazum-Gradnja d.o.o. Ilijaš i IGM d.o.o. Visoko.

Kao najuspješni ponuđač odabrana je firma Fazum Gradnja d.o.o. Ilijaš. Odmah po odabiru izvođača radova, Fazlić Muamer, direktor Fazum Gradnje je sa Općinom Ilijaš 11.07.2008. godine potpisao ugovor za izvođenje radova u iznosu od 77.361,30 KM.

Fazum Gradnja d.o.o. Ilijaš su, kako saznajemo, pored izvođenja građevinskih radova na nekoliko objekata u Sarajevskom naselju Bačići, glavni izvođači izgradnje poslovno-stambenog objekta u Visokom. Investitor ovog objekta je IGM d.o.o Visoko, a zgrada je u fazi završetka radova.

Tender za opremanje Ambulante porodične medicine u Podlugovima će biti objavljen od strane J.U Dom Zdravlja Kantona Sarajevo u Službenom Glasniku BiH..

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije