Feal ulaže u novu prešu: Planiraju povećanje proizvodnje za 50 posto

23.04.2013. 10:00 / Izvor: eKapija.ba
Feal ulaže u novu prešu: Planiraju povećanje proizvodnje za 50 posto

Kompanija Feal iz Širokog Brijega počela je sa realizacijom ulaganja u novu prešu od 3500 tona čime planiraju povećati vlastitu proizvodnju za skoro 50 posto.

Kompanija Feal iz Širokog Brijega počela je sa realizacijom ulaganja u novu prešu od 3500 tona koja je dogovorena sa španjolskom kompanijom Gia. To će biti četvrta tehnološka preša u njihovom proizvodnom pogonu čime planiraju povećati proizvodnju za skoro 50 posto.

''Razmatramo i mogućnost ulaganja u liniju za površinsku zaštitu. Prikupili smo ponude i nadamo se da ćemo u idućih godinu-dvije krenuti u realizaciju ove investicije'', kaže za naš portal Ivan Kovačić, voditelj komercijale Feala. Kompanija kontinuirano radi na razvoju novih sustava u graditeljstvu i industriji.

Jedan značajan segment, pored graditeljstva, je industrija te željeznički i automobilski program gdje već, navodi Kovačić, imaju značajne rezultate sa svjetskim firmama kao što su Bombardier i Siemens. "Nadamo se da će se to u narednom razdoblju nastaviti u tom pravcu", ističe Kovačić.

Inače kompanija Feal, koja se bavi proizvodnjom aluminijskih sustava za graditeljstvo i profila za industriju, izvozi oko 60 posto svojih proizvoda na strana tržišta. Svoj razvoj temelje isključivo na stvaranju vlastitog stručnog tima koji prati svjetske trendove u projektiranju i nudi kompletne serije za proizvodnju aluminijskih sustava. Kvalitetu i sljedivost u proizvodnom lancu kontroliraju po normama koje propisuju standardi ISO 9001, te CE znak. Kompanija posjeduje certifikate ISO 3834 i 15085-2, koji im omogućava izvođenje zahtjevnih zavarenih aluminijskih konstrukcija, a svoje proizvode sa površinskom zaštitom proizvode sukladno certifikatima Qualicoat i Qualanod.

D.K.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije