Firma ITG Sarajevo izvršila zamjenu toplotnog kotla OŠ Behaudin Selmanović

14.01.2019. 12:03 / Izvor: Akta.ba
Firma ITG Sarajevo izvršila zamjenu toplotnog kotla OŠ Behaudin Selmanović

Novim kotlom osigurana je veća pouzdanost u grijanju i fleksibilnost opterećenja jer kotao posjeduje senzore preko kojih se direktno upravlja kapacitetom.

OŠ Behaudin Selmanović Briješće u novu školsku godinu ulazi sa novim sadržajem. Izuzev utopljavanja zgrade škole izvršen je i zahvat u kotlovnici gdje je zamijenjen jedan kotao koji je procurio i nije bilo mogućnosti osigurati kvalitetno zagrijavanje škole. Rekonstrukciju postojeće kotlovnice izvršila je kompanija ITG Sarajevo, partner firme Grizelj.

"Mi smo izvršili zamjenu starog gusanog člankastog kotla koji je imao stupanj energijske efikasnosti ispod 80 posto kotlom iz našeg proizvodnog programa nove generacije sa većom energijskom efikasnošću preko 93 posto čime smo smanjili direktno utrošak energenta- zemnog plina/lož ulja, reducirali emisiju NOx < 100 ppm i smanjili ukupnu emisiju stakleničkih plinova", kazao je Teo Grizelj, direktor firme ITG Sarajevo, partner firme Grizelj.

Novim kotlom osigurana je veća pouzdanost u grijanju i fleksibilnost opterećenja jer kotao posjeduje senzore preko kojih se direktno upravlja kapacitetom istog u odnosu na potrebe grijanja čime se još više smanjuje utrošak energenta.

"Nova generacija naših kotlova je atestirana od strane GWI iz Esena i certificirana od vodeće certifikacijske EU institucije DVGW i nosi znak CE 0085, znak sigurnosti i jedini smo proizvođač kotlova u BiH i zemljama u okruženju sa certifikatom", pojasnio je Grizelj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije