Investicije / PROJEKTI

Firma iz Novog Travnika gradi novi poslovni objekat, počeli izvoz i u SAD

Ugovore su potpisali Željko Topalović, vlasnik poduzeća "Alfa Metabo"doo i načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo.

19.03.2021. 09:10 / Izvor: Akta.ba

Poduzeće "Alfa Metabo" doo i Općina Novi Travnik potpisali su jučer ugovor o prodaji parcele u Industrijsko – uslužnoj zoni "Neobarje", u svrhu izgradnje novog poslovnog objekta.

Ugovore su potpisali Željko Topalović, vlasnik poduzeća "Alfa Metabo"doo i načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo.

Potpisnici ugovora izrazili su obostrano zadovoljstvo budući će izgradnja novog poslovnog prostora doprinijeti povećanju broja zaposlenih na prostoru ove općine i daljnjem razvoju kako poduzeća "Alfa Metabo" tako i industrijsko - uslužne zone "Neobarje". 

"Do sada smo bili izvozno orjentirani prema kupcima u Europskoj uniji, a početkom ove godine smo se poslovno povezali sa podslovnim parterima u SAD-u, točnije Njujorku, gdje vršimo isporuku unutarnje stolarije po standirdama koje zahtijeva kupac", kazao je vlasnik Topalović.

Načelnik Dujo istakao je važnost daljnjeg ulaganja u infrastrukturu  Industrijsko- uslužne zone "Neobarje", te kako bi se poboljšalo poslovno okruženje svih korisnika zone u Proračunu za 2021. godinu bit će osigutrana sredstva za realizaciju dijela infrastrukturnih projekata.

"Nadam se da će i više razine vlasti prepoznati važnost zone "Neobarje" te financijski podržati ulaganja u infrastrukturne  projekte koje pokreće općina Novi Travnik", poručio je Dujo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije