Firma Sport Net Inženjering iz Širokog Brijega obnovila škole u Mostaru

30.04.2016. 09:55 / Izvor: Akta.ba
Firma Sport Net Inženjering iz Širokog Brijega obnovila škole u Mostaru
OTVORI GALERIJU

U okviru rekonstrukcije, nabavljen je, dopremljen i postavljen sportski parket u sportskoj dvorani OŠ "Ivan Gundulić"- V osnovna škola u Mostaru.

Kompanija Sport Net Inženjering d.o.o. Široki Brijeg radi punom parom. U mjesecu novembru 2015. Završena je rekonstrukcija dijela OŠ "Ivan Gundulić"- V osnovna škola u Mostaru. U okviru rekonstrukcije, nabavljen je, dopremljen i postavljen sportski parket u sportskoj dvorani škole. Takođe su nabavlljene, dopremljene i montirane sportske konstrukcije - pomoćni koševi, a sportski parket je vrhunskih performansi, a kako kažu u ovoj kompaniji posjeduje FIBA licencu. Projekat se realizovao u sklopu projekta rekonstrukcije osnovnih škola na području grada Mostara.

Sport Net Inženjering izveo je radove i u IV osnovnoj školi Mostar. U novembru 2015. Završena je nabavka, doprema i postavljanje sportskog parketa u sportskoj dvorani IV osnovne škole u Mostaru. Takođe je završena i isporuka i montaža opreme za tjelesni odgoj u dvorani. Time je ova OŠ dobila vrhunski sportski objekat namijenjen za nastavu učenika i rekreaciju.

Također, koncem 2015. prosinac/ decembar i početkom 2016. siječanj/ januar opremljena je sportska dvorana Franjevačke gimnazije u Visokom. Sportska dvorana je velikih dimenzija partera (45 x 23 m) i kao takva pruža mogućnosti natjecanja u više sportova. Budući da je dvorana polivalentna, tj. multifunkcionalna, zahtjevano je, a Sport Net Inženjering je to ostvario montažom svojih konstrukcija, da budu postavljeni: stropni elektropodizni koševi za glavni teren košarke punih dimenzija 28x15 m; i elektropodizni koševi na stubovima i zidni sklopivi koševi na dva poprečna terena dvorane (za trening), rukometni golovi za rukometni teren punih dimenzija 40x 20 m; natjecateljski sistem za odbojku (usadni stupovi sa teleskopskom regulacijo visine mreže, natjecateljska mreža, sudačka stolica, meka zaštita oko stupova) za glavni odbojkaški teren pune dimenzije 18 x 9 m; dva pomoćna- pokretna sistema za odbojku za poprečne trene; pregradna elektropodizna zavjesa (od kote parketa do visine 2,60 m netransparentna- puni skaj, od kote 2,60 do krovne konstrukcije- mreža) koja dijeli dvoranu na dva poprečna terena; zaštitne mreže i ostala oprema.

"Ovom opremom, Franjevačka gimnazija u Visokom dobila je vrhunski opremljenu dvoranu, sposbnu da ugosti vrhunske natjecatelje i da pruži odlične uvjete kako za trening tako i za pojedina natjecanja", kažu iz Sport Net Inženjeringa.

U mjesecu ožujku/ martu 2016. godine Sport Net Inženjering d.o.o. je  montirao  sportsku opremu u sportskoj dvorani OŠ Novo Čiče, Hrvatska. Postavljene su glavne i pomoćne koš konstrukcije, glavni i pomoćni odbojkaški stupovi, pregradna zavjesa u kombinaciji skaj, mreža, švedske ljestve, zaštitna mreža na prozorima, kompleti četiri svlačionice sa klupama, nastavnički kabineti sa ormarima. Dopremljana je i postavljena razna druga gimnastička oprema. Završena je i montaža opreme za vanjske terena, jednocijevni koševi, rukometni golovi kao i zaštitne mreže vanjskih terena.

Inače sportskom parketu koji je korišten u pomenutim školama možete pročitati više na web stranici: www.sport-net.ba ili izravno kontaktirati Sport net Inženjering.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije