Firma "Terakop" uvedena u posjed, počinje gradnja lokalnog puta u Kalesiji

01.05.2018. 08:10 / Izvor: Akta.ba
Firma 'Terakop' uvedena u posjed, počinje gradnja lokalnog puta u Kalesiji

Vrijednost projekta je 491.701 KM, a sredstva su obezbjeđena preko IFAD-a  u iznosu od 200.000 KM

Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić, savjetnik Fikret Suljkanović i šef u Službi za komunalne poslove i civilnu zaštitu Hazim Halilović prisustvovali su jučer uvođenju u radilište firme Terakop koja je izabrana kao najpovoljniji ponuđač za izgradnju puta Vukovije-Krivača. 

Vrijednost projekta je 491.701 KM, a sredstva su obezbjeđena preko IFAD-a  u iznosu od 200.000 KM, dok je ostatak novca obezbjedila Općina Kalesija iz svojih sredstava i donatorskim sredstvima Vlade TK. 

Riječ je o dionici puta u dužini od 1.550 metara i rok za izvođenje radova je kraj mjeseca jula.

"Nadam da će izvođač radova ispoštovati rokove i da će ovaj asfaltni put pomoći privrednim društvima koja su smještena u ovom dijelu koji je označen kao industrijska zona. Ovaj put je od velikog značaja i za Farmu Spreča koji također učestvuju u sufinansiranju izgradnje istog”, kazao je općinski  načelnik Sead Džafić. 

Uvođenju izvođača radova prisustvovao je i glavni inženjer u okviru IFAD projekta Rifet Džambegović koji je istakao da je zadovoljan svim onim što je Općina Kalesija uradila kako bi radovi krenuli na vrijeme i kako bi bili završeni čim prije. 

Muamer Softić iz firme Terakop kazao je da će ova firma učiniti sve kako bi ispoštovala sve ono što je navedeno u ugovoru te da će novi asfaltni put biti na raspolaganju privrednim društvima, poljoprivrednicima i građanima kako je i planirano.

On je kazao da se nada da će u cijeli projekat se uključiti i Općina Živinice kako bi ova dionica u potpunosti bila urađena. 

Zahvalnost općinskom načelniku i predstavnicima IFAD-a iskazao je i vlasnik Farme Spreča Nedim Čaušević, rekavši kako će ovaj put poboljšati rad farme, ali isto tako će se spriječiti prašina koja je stvarala mnoge probleme na voćnjacima koji su tu zasađeni.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije