Firma za proizvodnju sportske opreme otvorit će proizvodni pogon u Jablanici

27.02.2020. 13:15 / Izvor: Akta.ba
Firma za proizvodnju sportske opreme otvorit će proizvodni pogon u Jablanici

Izgradnja poslovnih objekata višenamjenska hala u poslovnoj zoni Unis-Gornja kolonija finansira se sredstvima Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

U subotu 22. februara 2020. godine, na dan općine Jablanica u privrednoj zoni Unis-Gornja kolonija, u prisustvu građana, privrednika i gostiju, izvršeno svečano otvaranje poslovnog objekta –višenamjenska hala tip 2 u poslovnoj zoni „Unis –Gonja kolonija“, a zatim u prisustvu Općinskog javnog pravobranioca  izvršeno potpisivanje ugovora o korištenju poslovnog objekta između Općine Jablanica koju zastupa Općinski načelnik Salem Dedić i predstavnika investitora „Absolute Group“ d.o.o. Travnik, vlasnika Nihada Selimovića i firme za proizvodnju sportske opreme No 1. Drugi poslovni objekat hala tip 1, je u izgradnji i njen završetak se očekuje uskoro.

Izgradnja poslovnih objekata višenamjenska hala “tip 2” i hala “tip 1” u poslovnoj zoni Unis-Gornja kolonija finansira se sredstvima Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, kreditnim sredstvima Razvojne banke Bosne i Hercegovine i budžeta općine Jablanica za što je obezbjeđeno ukupno dva miliona KM. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije