FK Željezničar dobio građevinsku dozvolu za izgradnju krova istočne tribine

Investicije / URBANIZAM

FK Željezničar dobio građevinsku dozvolu za izgradnju krova istočne tribine

07.06.2019. 08:25 / Izvor: Akta.ba

Fudbalski klub Željezničar je obavijestio javnost da je Općina Novo Sarajevo izdala građevinsku dozvolu za izgradnju krova na istočnoj tribini Stadiona Grbavica.

"FK Željezničar i u ovoj godini nastavlja s unapređenjem infrastrukture stadiona Grbavice. Na osnovu potpisanog sporazuma između NS BiH i FK Željezničar u kojem je definisana izgradnja krova na istočnoj tribini, FK Željezničar uputio je zahtjev Općini Novo Sarajevo za izdavanje neophodne građevinske dozvole", saopšteno je iz tima s Grbavice.

Predstavnici Općine su izvršili uviđaj na licu mjesta i ustanovili da je glavni projekt natkrivanja istočne tribine u skladu s Idejnim projektom rekonstrukcije stadiona Grbavica na koji je Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo dao saglasnost u kojoj se navodi da je projekt u skladu s urbanističkim planom ovog dijela grada.

"FK Željezničar će Građevinsku dozvolu danas dostaviti NS BiH, a u skorijem periodu očekujemo da Savez objavi tender za izvođača radova na izgradnji krova istočne tribine. FK Željezničar se ovom prilikom zahvaljuje Općini Novo Sarajevo", poručili su sa Grbavice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije