Foča i Plužine u prekograničnom projektu razvoja adrenalinskog turizma

23.01.2020. 13:34 / Izvor: Akta.ba
Foča i Plužine u prekograničnom projektu razvoja adrenalinskog turizma

"Turizam, adrenalin i rafting avantura" (T.A.R.A) naziv je zajedničkog projekat koji će opština Foča i Plužine realizovati u naredne dvije godine.

"Turizam, adrenalin i rafting avantura" (T.A.R.A) naziv je zajedničkog projekat koji će opština Foča i Plužine realizovati u naredne dvije godine i okviru međunarodnog projekta prekogranične saradnje.

To je nastavak projekta, koje su pomenute opštine realizovale od 2013. do 2015. godine a koji je, takođe realizovan u okviru prekogranične saradnje EU.

Projekat će, kako je rekao na današnjoj prezentaciji u Foči, doprinijeti unapređenju, razvoju i afirmaciji turističkih potencijala dvije opštine koje povezuje rijeka Tara.

Pored toga što će objediniti turističku ponudu i povezati nacionalne parkove "Sutjeska" i "Durmitor" projekat će povećati bezbjednost i obezbijediti sigurnu pristupnost na rafting polazištu i na Pivskom jezeru, kao i opremljenost spasilačkih službi.

Na putu koji je opština Foča izgradila desnom obalom rijeke Tare biće postavljena adekvatna signalizacija, izgrađeni vidikovci, kontrolni punktovi i druga infrastruktura.

Projekat predviđa i aktivno uključenje lokalnog stanovništva na cijelom pograničnom području, kao zajedničku prezentaciju turističke ponude dvije opštine na međunarodnim sajmovima.

Vrijednost projekta je oko 500.000 eura, a učešće opštine 100.000 eura.

Na prezentaciji o ovom značajnom projektu govorili su Radisav Mašić, načelnik opštine  Foča, Slobodan Delić, direktor Parka prirode Plužine, Marija Milenković, član stručnog tima i Ljeposava Đajić, direktor TO Foča.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije