Foča: Milion KM za asfaltiranje lokalnih puteva

10.11.2021. 08:43 / Izvor: SRNA
Foča

On je napomenuo da je opština Foča teritorijalno jedna od najvećih u RS sa više od 800 kilometara nekategorisanih, odnosno lokalnih puteva, što je i prioritet koji treba riješiti.

Vlada Republike Srpske odobrila je opštini Foča milion KM za asfaltiranje lokalnih puteva, u okviru programa pomoći lokalnim zajednicama.

Načelnik ove opštine Milan Vukadinović zahvalio je Vladi Srpske što je imala razumijevanje i prihvatila projektni prijedlog.

On je napomenuo da je opština Foča teritorijalno jedna od najvećih u RS sa više od 800 kilometara nekategorisanih, odnosno lokalnih puteva, što je i prioritet koji treba riješiti.

"Naravno da i ostali putni pravci, magistralni i regionalni, moraju da se rješavaju i ja bih još jednom uputio apel "Putevima" i Vladi Republike Srpske da povedemo računa o magistralnim i regionalnim putevima prema Šćepan Polju, Tjentištu i Čelebićima, jer su, zaista, u veoma lošem stanju", istakao je Vukadinović.

On je precizirao da će ova sredstva opština iskoristiti za asfaltiranje pravaca od centra opštine ka centrima mjesnih zajednica.

"Dio sredstava koji opština u budžetu izdvoji za narednu godinu dodatno ćemo iskoristiti da obuhvatimo još neke pravce", naveo je Vukadinović.

On je napomenuo da su dodatne probleme u održavanju lokalne putne mreže uzrkovale posljednje vremenske nepogode, kada su nakon obilnih kiša bujični potoci i klizišta oštetili brojne pravce.

"Za saniranje posljedica nevremena biće potrebna dodatna sredstva kako iz budžeta opštine, tako i od Vlade Republike Srpske, koja će, nadam se, imati razumijevanja", istakao je Vukadinović.

Vlada Republike Srpske izdvojila je ukupno 27,8 miliona KM za investiranje u lokalne zajednice širom RS, s tim da je iznos za jednu opštinu ograničen na milion KM.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je ranije da je to program koji traje nekoliko mjeseci i da je bio otvoren javni poziv za lokalne zajednice koje su kandidovale svoje projekte.

On je naglasio da je veoma značajno da taj novac ne ide u budžete lokalnih zajednica, već Vlada uplaćuje sredstva direktno izvođaču radova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije