Fočaci će uskoro dobiti nazad svoj jedini hotel: Zelengora do kraja godine

02.04.2014. 10:48 / Izvor: eKapija.ba

Hotel će imati tri zvjezdice i osim smještajnog kapaciteta činit će ga kongresna i sportska sala, restoran, kafić i recepcija.

Radovi na rekonstrukciji Hotela Zelengora u Foči su u završnoj fazi, potvrdila je za eKapija.ba Mirjana Pavlović iz kompanije Pavgord.

"Radi se, mada je izvođenje radova malo usporeno te se nadamo da će sve biti završeno do kraja godine. Završena je obnova  36 soba, radi se na sređivanju još 20 soba, tako da će kapacitet hotela biti 56 soba i četiri apartmana", kaže Mirjana Pavlović, naglašavajući kako će stavljanjem u funkciju  Zelengore Foča konačno dobiti svoj prvi hotel.

Hotel će imati tri zvjezdice i osim smještajnog kapaciteta činit će ga kongresna i sportska sala, restoran, kafić i recepcija.

Radovi na obnovi hotela su započeli, prije dvije godine, na obnovi su angažovane dvije kompanije, odnosno Pavgord i Srbinjeputevi.

Stavljanjem ovoga hotela u funkciju sigurno je Foča će ponovo postati atraktivna za turiste koji su je nekada smatrali oazom mira, parkova, stjecištem bogatih trgovaca i dobronamjernih ljudi s prepoznatljivom arhitekturom.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije