Fudbalski savez BiH "diže" krov na Grbavici, vrijednost radova 1.400.000 KM

26.08.2018. 10:04 / Izvor: Sport.sport.ba
Fudbalski savez BiH 'diže' krov na Grbavici, vrijednost radova 1.400.000 KM

Jasno je da Savez želi pored Bilinog Polja imati još jedan moderan stadion na kojem naš tim može igrati.

Utakmicu protiv Sjeverne Irske igramo u gostima, dok ćemo Austriju ugostiti 11. septembra na Bilinom Polju. Ono što je novo za bh. selekciju jeste što se domaće utakmice ovaj put neće igrati samo u Zenici, već će ekipa Roberta Prosinečkog igrati i na Grbavici u Sarajevu.

Naime, Zmajevi će 15. oktobra na Grbavici ugostiti ekipu Sjeverne Irske, a u Fudbalskom savezu BiH imaju plan da što bolje pripreme stadion u Sarajevu za utakmice naše reprezentacije. Kako neslužbeno saznaje SportSport.ba iz izvora bliskih Savezu Grbavica će u narednom periodu biti sve modernija, a na redu je postavljanje krova na istočnoj tribini.

Savez će u potpunosti finansirati postavljanje krova na istočnoj tribini stadiona Grbavica, a procedura je već u toku. Izgradnja krova trebala bi početi na proljeće, a svi radovi bi trebali koštati oko 1,4 miliona KM.

Jasno je da Savez želi pored Bilinog Polja imati još jedan moderan stadion na kojem naš tim može igrati, a ovaj potez Saveza je svakako za svaku pohvalu i za nadati se da čelni ljudi krovne kuće bh fudbala neće stati na ovome.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije