General Logistic gradi logistički centar u Sarajevu

11.07.2016. 13:36 / Izvor: Akta.ba
General Logistic gradi logistički centar u Sarajevu

Ukupna investicija je budžetirana sa tri miliona maraka, a objekat je planirano da se otvoriti u septembru ove godine.

Kompanija General Logistic nedavno je počela izgradnju logističkog centra u Sarajevu (u blizini zgrade Sarajevogasa), saznaje poslovni portal Akta.ba.

Iz menadžmenta kompanije General Logistic kažu kako se sa izgradnjom počelo na osnovu zahtjeva klijenata i njihovih logističkih partnera iz Europe i šire.

"U ovom trenutku, naš posao i razvoj traži nove, veće kapacitete od postojećeg, tako da smo u fazi izgradnje novog logističkog centra koji će zadovoljiti sve to navedeno, te pratiti savremene logističke standarde. Definitvno, imaćemo moderni logistički centar kakav imaju naši partneri u Sloveniji, Austriji, Holandiji i šire", kažu u kompaniji General Logistic.

Ukupna korisna povšina logističkog centra će biti 4.000 m2.

"Ovaj prostor uključuje carinsko skladište, regalno skladište, skladište roba široke potrošnje, animalnog porijekla, ADR materija, hemikalija, te značajan dio kancelarijskog prostora koji će biti na raspolaganju klijentima koji žele da imaju sve na jednom mjestu", pojašnjavaju za Akta.ba u kompaniji General Logistic.

Ukupna investicija je budžetirana sa tri miliona maraka, a objekat je planirano da se otvoriti u septembru ove godine.

Novi objekat će imati optimalnija logistička rješenja, što će olakšati poslovanje klijentima kompanije General Logistic koja svoju poslovnu filozofiju gradi na stalnom rastu, te zadovoljnom zajednicom, klijentima i uposlenicima.

Osim ovoga projekta u menadžmentu kompanije kažu kako planiraju modernizirati svoje usluge i ulagati u znanje uposlenih.

"Takođe, planiramo širiti našu mrežu poslovnih partnera u Europi i šire. To je za nas, isto tako vrlo važna investicija", zaključuju u kompaniji General Logistic.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije