General Logistic gradi novi objekat i efikasniju logistiku za klijente

17.09.2014. 10:29 / Izvor: eKapija.ba

Ukupna vrijednost investicije je 2,5 miliona KM. Puštanjem u funkciju ovog objekta, proces investiranja se nastavlja u pravcu osavremenjivanja opreme i tehnoloških rješenja.

Kompanija General Logistic d.o.o Sarajevo na osnovu ukazane potrebe posla te kako bi odgovorila na neke od osnovnih ciljeva kvalitete poslovanja započela  je veliki projekat – izgradnju novog poslovnog objekta koji će se nalaziti u poslovnoj zoni Stup.

Iz Uprave General Logistic za eKapija.ba su kazali kako je uz konstantni rast i razvoj kompanije, ova investicija prirodan slijed događaja.

"Želimo našim klijentima i partnerima osigurati još efikasnija rješenja u procesima logistike, špedicije, transporta (zbirni-kamionski, avio, kontejnerski transport) i expres dostave. U isto vrijeme, želimo uposlenima i kompaniji obezbjediti stalni rast konkurentnosti", kažu iz Uprave General Logistic, pojašnjavajući kako će skladišni dio objekta osigurati kompletnu skladišnu logistiku, carinsko skladište, dodatnu vrijednost u skladištu: konfekcioniranje, sortiranje, prepakiranje, pripremu za otpremu robe, otpremu robe, vođenje skladišnih evidencija i kontrola zaliha. "Želimo da naši klijenti budu sa nama, u našim kancelarijskim prostorima."

Novi objekat će biti ukupne bruto površine 6.200 m2.

Ukupna vrijednost investicije je 2,5 miliona KM. Puštanjem u funkciju ovog objekta, proces investiranja se  nastavlja u pravcu  osavremenjivanja  opreme i tehnoloških rješenja.

Naglašavaju, kako je planirani završetak radova i puštanje objekta u funkciju planirano za 15.07.2015. godine.

Kako savremeno građevinarstvo podrazumijeva primjenu standarda u oblasti energetske efikasnosti i u kompaniji General logistic će prilikom izgradnje svog objekta voditi računa o smanjenju štetnosti i pravljenja ušteda.

"Zagrijavanje i hlađenje prostorija, osvjetljenje, napajanje opreme većim dijelom će biti rješeno kroz sisteme solarne energije", dodaju iz General Logistic.

Puštanjem u funkciju ove investicije General Logistic ulazi u visoke i moderne standarde logistike, tako da pored postojećeg ISO standarda, međunarodnih licenci koje je GL usvojio, sigurno nastavlja sa podizanjem kvalitete usluge i usvajanja novih međunarodnih normi iz upravljanja kvalitetom i tehnologijama.

"Taj proces neminovno nas vodi ka stalnom usavršavanju kako unutar organizacije, tako i u nastupu prema drugim tržištima, partnerima, zajednici", ističu iz Uprave General Logistic.

E. Kokor

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije