Glavna saobraćajnica biće rekonstruisana do kraja novembra

14.11.2017. 11:46 / Izvor: SRNA
Glavna saobraćajnica biće rekonstruisana do kraja novembra

Izgradnja oba kružna toka u ovom mjestu je završena iako nisu bili predviđeni prvobitnim projektom.

Rekonstrukcija glavne saobraćajnice kroz Srebrenicu je u završnoj fazi i, ako vremenski uslovi dozvole, biće završena do kraja novembra, izjavio je Jelenko Vasić, direktor izvođača radova preduzeća "Zvornikputevi".

Vasić kaže da je potrebno da na kraćem dijelu dionice bude postavljen drugi sloj asfalta i ona će biti završena, a preostalih 210 metara saobraćajnice biće nazubljeno i asfaltirano naredne sedmice, ako vrijeme bude dozvoljavalo izvođenje radova.

Izgradnja oba kružna toka u ovom mjestu je završena iako nisu bili predviđeni prvobitnim projektom.

"Usaglašavali smo projektne izmjene sa predstavnicima opštine i UNDP-a u toku radova, što je ometalo njihovo izvođenje, te usporilo i poskupjelo investiciju", rekao je Vasić novinarima.

Prema njegovim riječima, na jednom dijelu pločnika u centru naselja postavljene su bekament kocke umjesto predviđenog asfalta, što je poboljšalo estetski izgled pločnika.

Nakon završetka rekonstrukcije glavne saobraćajnice kroz Srebrenicu, koja je i dio regionalnog puta Bratunac-Srebrenica-Skelani, predstoji završetak uređenja i asfaltiranja trotoara uz rekonstruisani put.

Vasić navodi da će to biti završeno za nekoliko dana, dodajući da je počelo realizovanje drugog projekta - izgradnja trotoara od prigradskog naselja Soloćuša, na ulazu u Srebrenicu iz pravca Bratunca, do Učine Bašte, na izlazu prema Skelanima.

On je izrazio nadu da će vremenski uslovi omogućiti da se taj trotoar postavi prije zime, što će omogućiti bezbjednije kretanje pješaka uz regionalni put.

Trotoar će predstavljati jedinstvenu pješačku stazu dugu četiri kilometra kroz ovu varošicu.

Oba projekta finansiraju se sredstvima Srbije, koja je izdvojila pet miliona evra za pomoć Srebrenici.

Od ovog iznosa, dva miliona evra bila su namijenjena za izmirenje opštinskog deficita i izvršenje sudskih presuda, a tri za realizaciju infrastrukturnih projekata u ovoj opštini koji se upravo realizuju.

Vasić je najavio da će, u okviru redovnog održavanja puteva, preduzeće "Zvornikputevi" iduće godine rekonstruisati preostalih 700 metara glavne saobraćajnice od srebreničke pijace do Učine Bašte, odakle je prošle godine potpuno sanirana i novim asfaltom presvučena dionica puta do Zelenog Jadra u dužini od 11 kilometara.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije