Investicije / PROJEKTI

Gornja Piskavica: Društveni dom uskoro počinje s radom

21.10.2020. 08:16 / Izvor: Akta.ba

U sklopu projekta kojim se želi obogatiti društveni život u ruralnim područjima, novi društveni dom u Gornjoj Piskavici uskoro će otvoriti vrata za svoje korisnike.

Prema informacijama iz tvrtke "Tekton", koja izvodi radove, završna faza radova je u tijeku i objekt će brzo biti pušten u rad.

"U toku su završni radovi na fasadi i molerski radovi u zgradi", kažu u "Tektonu".

U izgradnju ovog objekta iz gradskog budžeta uložit će se 215.000 KM. Prema projektu, objekt će, između ostalog, imati višenamjensku dvoranu, koja će se koristiti za razne društvene događaje.

Kada se ovaj objekt izgradi, stanovnici Gornje Piskavice dobit će mjesto okupljanja, što je uz rješavanje pitanja vodoopskrbe na ovom području, čija je realizacija također u tijeku, bio jedan od njihovih dugogodišnjih zahtjeva.

Predsjednik Vijeća MZ Gornja Piskavica Goran Knežević ističe da će novi društveni dom biti simbol ovog naselja.

"Novi dom je za nas vrlo važan jer će kroz razne manifestacije koje će se u njemu održavati omogućiti spoj svih generacija", naglašava Knežević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije