Grad Cazin jača turističku ponudu: U planu izgradnja hotela sa četiri zvjezdice

12.07.2018. 12:28 / Izvor: Akta.ba

U Cazinu se aktivno radi na unapređenja turističke ponude, tako je u samom gradu u planu izgradnja novog hotela sa četiri zvjezdice.

U Cazinu se aktivno radi na unapređenja turističke ponude, tako je u samom gradu u planu izgradnja novog hotela sa četiri zvjezdice.

Kako Akta.ba saznaje objekat će se graditi na parceli koju je Grad na prodaju stavio 2017. godine . Parcela se nalazi između Trga Zlatnih ljiljana i ulice Nurije Pozderca u Cazinu. 

Riječ je o hotelskom kompleksu koji će u svom sadržaju imati 46 smještajnih jedinica sa svim propisanim hotelskim sadržajima za kategoriju hotela sa četiri zvjezdice, uslužni servisi, te poslovni prostori. Izgradnjom je planiran vanjski parking prostor sa sedam mjesta i 13 parking mjesta koja će se nalaziti u garaži objekta.

Okvirni gabariti objekta su 46,65 x 29,90, ukupna površina 5519,30 m2. Hotel bi u kranjoj izgradnji trebao imati suteren - dvije etaže, prizemlje i tri sprata. Kako investitor najavljuje riječ je o jednom modernom hotelu. Pošto se u njegovoj neposrednoj blizini nalazi i Tržni centar Ljiljan, novijeg datuma izgradnje i savremene arhitektonske forme, na objektu nastojalo se usvojiti i neke od njegovih savremenih stilskih karakteristika, da bi se lakše podržala metoda kontrasta savremenih i tradicionalnih stilskih elemenata na lokaciji Trg ljiljana.

I.M.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije