Grad Istočno Sarajevo osigurao pola miliona KM za video nadzor

31.08.2019. 09:23 / Izvor: Akta.ba
Grad Istočno Sarajevo osigurao pola miliona KM za video nadzor

Grad Istočno Sarajevo obezbijedio je 512.221 KM za postavljanje video-nadzora u svim opštinama, kupovinu kamera...

U Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo je predstavljen novi projekat Grada Istočno Sarajevo – sistem video nadzora koji pokriva cijelu teritoriju grada Istočno Sarajevo i opštine Rogatica i Han Pijesak.

Grad Istočno Sarajevo obezbijedio je 512.221 KM za postavljanje video-nadzora u svim opštinama, kupovinu kamera, kao i za plaćanje linkova prema „M:telu“, dok su inženjeri MUP-a Srpske sačinili projekte, postavili i pustili u funkciju opremu. Opštine Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo i Sokolac projekat su pomogli sa po 50.000 konvertibilnih maraka. Opština Pale jedina još nije ispunila svoju obavezu prema projektu i treba da uplati još 41.000 KM.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Istočno Sarajevo pružila je pomoć u realizaciji ovog projekta, pruživši svu raspoloživu opremu kada je u pitanju postavljanje video nadzora, i u svakom momentu bili su na usluzi inspektori MUP-a.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je da je Grad Istočno Sarajevo nosilac ovog projekta u svakom smislu, kako finansijski, tako i organizaciono.„Ovo je važan dan za bezbjednost Grada Istočno Sarajevo, zahvaljujem se svima koji su dali svoj doprinos projektu, a najviše Policijskoj upravi Istočno Sarajevo koja je osmislila projekat i inicirala njegovo pokretanje. Ovim projektom smo pokazali kako možemo na nivou lokalnih zajednica ostaviti politiku po strani i uraditi dobar projekat koji je u interesu svih građana Istočnog Sarajeva. U projektu su učestvovali predstavnici više političkih opcija i svi smo se okupili oko zajedničkog interesa za naš grad“ izjavio je gradonačelnik Vuković.

Više od 230 kamera u nadležnosti Policijske uprave kontrolisaće ulaze i izlaze u grad Istočno Sarajevo i sve njegove opštine. Kamere će pokrivati glavne raskrsnice, trgove, zgrade. Naročito bitno jeste uspostavljanje video-nadzora nad obrazovnim ustanovama – od vrtića do osnovnih i srednjih škola.

Isključena je mogućnost zloupotrebe snimaka sa nazdornih kamera jer će pristup opremi koja je instalisana u policijskim stanicama imati samo policijski službenici.

Predstavljanju projekta prisustvovao je i Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

 Lukač je naveo da je projekat postavljanja video-nadzora završen u oko 25 lokalnih zajednica u Republici Srpskoj i da se realizuje u još 11.

„Nastojaćemo da sve lokalne zajednice u Republici Srpskoj pokrijemo video-nadzorom i imamo bezbjedno okruženje za naše građane i djecu“, rekao je Lukač, koji se sastao sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Nenadom Vukovićem i predstavnicima šest opština ovog grada, te načelnicima Rogatice i Han Pijeska.

On je konstatovao da je projekat, zajedničkim naporom MUP-a Srpske, gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Vukovića i svih načelnika šest opština u sastavu grada, završen u Istočnom Sarajevu, ali i Han Pijesku i Rogatici koje nisu u njegovom sastavu.

  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije