Investicije / NEKRETNINE

Grad Mostar objavio ponovni javni poziv za obnovu izletišta Bunica

24.10.2008. 12:21 / Izvor: eKapija.ba

Grad Mostar uputio je ponovljeni Javni poziv za iskazivanje interesa za obnovu rekreacijskog centra Bunica koji bi se dao u dugoročni zakup. Područje rekreacijskog centra Buna prostire na 11 ha, a prije rata bilo je vrlo posjećeno i omiljeno izletište Mostaraca ali i stranih gostiju, posebice kampera.

Kako je za eKapija.ba saopćio Miroslav Landeka, savjetnik za odnose s javnošću Grada Mostara, budući zakupac rekreacijskog centra Buna trebao bi stvoriti minimalne uvjete za njegovu obnovu, a koji obuhvaćaju izgradnju parkirališta za oko 60 vozila, obnovu recepcije, izgradnju centra kampa sa objektima za kampere i posjetitelje kao što su: nužnici i toaleti, ugostiteljski objekti, trgovine, praonice i servisnu stanicu za pokretne kućice.

Također treba obnoviti dio kampa za šatore, izgraditi dio kampa za pokretne kućice sa električnim priključcima i priključcima za vodu, izgraditi bungalove, igrališta i sportskih objekata, zone obale sa objektima za rekreaciju kao što su klupe i roštilji, kao i ogradu oko centra, obnoviti pločnike, električne priključke i priključaka za vodu te izgraditi sustav kanalizacije i filtracije.

Nakon skupljenih ponuda za izražavanje interesa, gradske vlasti će pozvati na podnošenje obvezujućih ponuda. Svi zainteresirani mogu se za više informacija javiti gradskoj Službi za podršku biznisu u Gradu Mostaru u Biznis Servis Centar. Ponovljeni javni poziv služi isključivo za utvrđivanje interesa i ne obvezuje Grad Mostar, ali za nadati je se da će se naći oni koji će prepoznati poslovni interes da se obnovi poznato izletište koje se na svega desetak kilometara od središta grada i ima sve preduvjete koji su potrebi za razvoj izletničkog turizma, navodi se u saopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije