Grad Prijedor za puteve i pijacu uzima kredit od 3,2 miliona KM

10.04.2014. 12:17 / Izvor: SRNA
Grad Prijedor za puteve i pijacu uzima kredit od 3,2 miliona KM

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da će ovo biti prvo zaduženje grada nakon dvije godine, da je trenutna zaduženost 9,07 odsto, a da će nakon ove odluke iznositi 10,09 odsto.

Odbornici Skupštine grada Prijedora usvojili su jučer Odluku o kreditnom zaduženju za infrastrukturu na rok od deset godina prema kojoj je 2,7 miliona KM predviđeno za izgradnju i obnovu putne mreže, a pola miliona maraka za izgradnju pijace u naselju Pećani.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da će ovo biti prvo zaduženje grada nakon dvije godine, da je trenutna zaduženost 9,07 odsto, a da će nakon ove odluke iznositi 10,09 odsto, što je i dalje, prema njegovim riječima, polovina od zakonom predviđene mogućnosti.

"Ovo nije zaduženje koje bi bilo opterećenje za grad i mi svoje obaveze sve izmirujemo. Nismo ništa u posljednje dvije godine ulagali u putnu mrežu i najveći dio novca uložićemo u nova naselja Vrbice, Aerodromsko, Stari voćnjak i novo boračko naselje pored pruge", najavio je Pavić.

On je dodao da bi ovim kreditom, takođe, trebalo da bude završena pijaca u naselju Pećani, uključujući i saobraćajnu infrastrukturu, zatvoreni objekat i prostor za štandove uz mogućnost budućeg pokrivanja pijace.

"Moguće je da odmah pristupimo i pokrivanju pijace, u zavisnosti od raspoloživih sredstava", kazao je Pavić.

Odbornik Srpske demokratske stranke /SDS/ Ratko Stojić rekao je da bi iznos kredita trebalo da bude duplo veći da bi se što više puteva izgradilo.

"Posebno treba obratiti pažnju na kvalitet radova da ne bude da se ove godine napravi put, a da ga već iduće godine nema", kazao je Stojić.

Odbornik Stranke za BiH Muharem Murselović rekao je da je predviđena 7,323 odsto kamate previsoka cijena kredita, bez obzira na to što se radi o kreditu kod komercijalnih banaka.

Gradska uprava od četiri komercijalne banke zatražila je ponude za ovo kreditno zaduženje. Ponude su dostavile tri banke, a četvrta je zatražila dodatno vrijeme. Sve ponude su još zatvorene.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije