Grad Trebinje podržao veliku investiciju u Grad Sunca

22.07.2021. 07:55 / Izvor: Akta.ba
Grad Trebinje podržao veliku investiciju u Grad Sunca

Odbornici pozicije i opozicije bili su jučer ujedinjeni oko podrške izradi zoning plana za područje Grada sunca u Trebinju.

Odbornici pozicije i opozicije bili su jučer ujedinjeni oko podrške izradi zoning plana za područje Grada Sunca u Trebinju, te je ova tačka dnevnog reda usvojena jednoglasno na sjednici Skupštine Grada. 

Ovim je potvrđeno da je i pozicija i opozicija podržala ideje i vizije Radoljuba Draškovića za razvoj Trebinja, s obzirom na to da je kompanija "Swisslion" čiji je Drašković predsjednik - najveći investitor u Trebinju i Hercegovini, prenosi Trebinje live.


Odbornici su istakli da daju podršku svim projektima koje planira Drašković na području Grada Sunca, a samim tim i u Trebinju, izvještava trebinjelive. 

Podsjetimo, kompanija "Swisslion" zapošljava u Trebinju oko 1.500 ljudi u proizvodnim pogodima Industrije alata i prehrambene industrije i turističko-ugostiteljskom sektoru. Vizija Rodoljuba Draškovića je i izgradnja Grada sunca, koji je najveća privatna investicija u Republici Srpskoj. 

Drašković je krajem marta najavio da na Draženskoj gori, odmah do kompeksa Aqua parka i Bijelog grada, na površini od 800.000 m2 planira sagraditi novi grad za 25.000 stanovnika. Gradsko jezgro, u prvoj fazi, činilo bi preko 3.000 luksuznih jedinica. Ukupni projekt imao bi vrijednost nekoliko stotina miliona maraka. 

Samo tokom prošle ljetne sezone, u jeku pandemije virusa korona, Grad Sunca je posjetilo više od 100.000 gostiju, dok je znatno veći broj posjeta za cijelu 2020. godinu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije