Investicije / PROJEKTI

Grad Trebinje podržao veliku investiciju u Grad Sunca

22.07.2021. 07:55 / Izvor: Akta.ba

Odbornici pozicije i opozicije bili su jučer ujedinjeni oko podrške izradi zoning plana za područje Grada Sunca u Trebinju, te je ova tačka dnevnog reda usvojena jednoglasno na sjednici Skupštine Grada. 

Ovim je potvrđeno da je i pozicija i opozicija podržala ideje i vizije Radoljuba Draškovića za razvoj Trebinja, s obzirom na to da je kompanija "Swisslion" čiji je Drašković predsjednik - najveći investitor u Trebinju i Hercegovini, prenosi Trebinje live.


Odbornici su istakli da daju podršku svim projektima koje planira Drašković na području Grada Sunca, a samim tim i u Trebinju, izvještava trebinjelive. 

Podsjetimo, kompanija "Swisslion" zapošljava u Trebinju oko 1.500 ljudi u proizvodnim pogodima Industrije alata i prehrambene industrije i turističko-ugostiteljskom sektoru. Vizija Rodoljuba Draškovića je i izgradnja Grada sunca, koji je najveća privatna investicija u Republici Srpskoj. 

Drašković je krajem marta najavio da na Draženskoj gori, odmah do kompeksa Aqua parka i Bijelog grada, na površini od 800.000 m2 planira sagraditi novi grad za 25.000 stanovnika. Gradsko jezgro, u prvoj fazi, činilo bi preko 3.000 luksuznih jedinica. Ukupni projekt imao bi vrijednost nekoliko stotina miliona maraka. 

Samo tokom prošle ljetne sezone, u jeku pandemije virusa korona, Grad Sunca je posjetilo više od 100.000 gostiju, dok je znatno veći broj posjeta za cijelu 2020. godinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije