Investicije / PROJEKTI

Grad Visoko dobio 2,1 milion KM za završetak projekta vodosnabdijevanja

16.12.2020. 11:50 / Izvor: Akta.ba

Investicioni okvir za Zapadni Balkan (WBIF-Western Balkan Investiment Framework) na sjednici održanoj 10. i 11. decembra 2020. godine, odobrio grant sredstva JKP “Visoko“ d.o.o. Visoko u iznosu od 2 miliona i 100 hiljada KM, u cilju podrške realizaciji “Projekta proširenja gradskog vodovodnog sistema Grada Visoko“.

“Ova sredstva su rezultat uspješne implementacije “Projekta proširenja gradskog vodovodnog sistema Grada Visoko“, ali i niza aplikacija za GRANT sredstva koje smo u prethodnom periodu mi podnijeli. Ova sredstva planirana su za četvrtu fazu projekta vodosnabdijevanja”, kazala je gradonačelnica Visokog Amra Babić.

Investicioni okvir za Zapadni Balkan (WBIF-Western Balkan Investiment Framework) prepoznao je vrijednost “Projekta proširenja gradskog vodovodnog sistema Grada Visoko“, te na ovaj način davanjem podrške u vidu grant sredstava potvrdio uspješnost dosadašnje realizacije navedenog projekta.

Sredstva u iznosu od 2 miliona i 100 hiljada KM bit će utrošena za završetak implementacije “Projekta proširenja gradskog vodovodnog sistema Grada Visoko“ u sljedećim mjesnim zajednicama: Srhinje, Vratnica i Poriječani, a sve prema ranije utvrđenom planu realizacije navedenog projekta.

"Očekujemo da će navedena grant sredstva biti operativna sredinom 2021. godine", kazala je Babić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije