Grad Visoko kontinuirano ulaže u KSC "Mladost"

21.10.2020. 15:15 / Izvor: Akta.ba
Grad Visoko kontinuirano ulaže u KSC 'Mladost'

Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke Grada Visoko uz podršku gradonačelnice Amre Babić, kontinuirano ulaže u infrastrukturne projekte u KSC "Mladost" Visoko.

Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke Grada Visoko uz podršku gradonačelnice Amre Babić, kontinuirano ulaže u infrastrukturne projekte u KSC "Mladost" Visoko.

Gradska uprava je u proteklom periodu izradila Energetski audit za objekat KSC "Mladost" Visoko, koji predstavlja dokument kojim se iskazuju energetska svojstva zgrade, analiza i prijedlog mjera povećanja energetske efikasnosti objekta. Raspisan je otvoreni postupak javne nabavke za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na portalu javnih nabavki.

Vrijednost projekta je 40.000 KM, a planirana su kroz Program Fonda za zaštitu okoline za 2020. godinu. U cilju povećanja energetske efikasnosti objekta i korištenju minimalne količine energije realizovat će se projekat izrade termofasade.

Ovim projektom troškovi grijanja u KSC "Mladost" će se smanjiti i ostvariti uštede u rasponu od 20% do 50%.

U proteklom periodu urađeni su mnogobrojni projekti na poboljšanju uslova za treniranje, modernizaciji i estetskom uređenju zgrade i njene unutrašnjosti. Više od 300.000 KM uloženo je u infrastrukturne projekte u KSC "Mladost". Urađeno je niz projekata: Radovi na krovu dvorane ukupne površine 3.000 m3 , izvršena je zamjena i postavljanje novog, modernog digitalnog semafora, čime je dvorana stvorila preduslov za neka međunarodna takmičenja.

U svrhu stvaranja kvalitetnijih uslova, rekonstruisane su dvije centralne svlačionice sa kompletnim kupaonicama i popratnim toaletima. Važan projekat koji ima za cilj uštedu energije jeste zamjena vanjske stolarije sa PVC stolarijom. Također, urađena je zamjena staklene kose stijene s prednjeg dijela dvorane čija je svrha sigurnost ali i estetski uređen prednji dio zgrade.

Paralelno s projektima estetskog uređenja zgrade, uređen je predulaz u cjelini, farbanje metalne ograde, postavljanje led reklame KSC “Mladost”, postavljanje keramike na tribine te postavljanje novih zaštitnih mreža iza golova. Sigurnost objekta je na visokom nivou, a zgrada je obezbijeđena unutrašnjim i vanjskim video nadzorom.

Također, urađena je gromobranska instalacija što također osigurava zgradu od udara gromova. Izvedene su aktivnosti na kompletnom krečenju dvorane.

KSC "Mladost" je godinama centar važnih kulturno-sportskih događaja i od velikog je značaja, kako za sam grad Visoko, tako i za cijelu Bosnu i Hercegovinu, te će se na modernizaciji i infrastrukturi raditi i u budućnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije