Investicije / URBANIZAM

Grad Zenica gradi nova i uređuje postojeća dječija igrališta

13.03.2018. 09:27 / Izvor: Akta.ba

Grad Zenica je u 2017. godini opredijelio sredstva za izgradnju igrališta, te je po tom osnovu potpisao ugovore za izgradnju, odnosno rekonstrukciju tri  dječija igrališta.

Radi se o dječijim  igralištima u naseljima Radakovo, Babina rijeka i Nemila. Vrijednost navedenih radova je 20.000 KM, a nadzor na radovima koje obavlja preduzeće "Inter-com" provodi Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada Zenica.

Gradska uprava je tokom prošle godine u saradnji sa drugim insititucijama i organizacijama napravila katastar dječijih igrališta sa postojećim stanjem i prema navedenom katastru će u narednim godinama nastojati obnoviti, odnosno rekonstruisati dječija igrališta u gradu. 

Treba napomenuti da Gradska uprava Zenica, na insistiranje gradonačelnika Fuada Kasumovića, istovremeno radi i na izgradnji i sanaciji sportskih poligona, odnosno igrališta u prigradskim i seoskim mjesnim zajednicama u skladu sa planiranim sredstvima.

Za ove namjene je u tekućoj godini planirano 100.000 KM, koje će biti utrošene na izgradnju i uređenje dječijih i sportskih igrališta u gradu i prigradskim mjesnim zajednicama.

"Kako sam obećao, djeca na području našeg grada imat će kvalitetna i sigurna igrališta. Želja nam je da i na ovaj način uljepšamo njihovo djetinjstvo", kaže gradonačelnik Kasumović.

Mjesne zajednice su dostavile veliki broj zahtjeva za izgradnju i rekonstrukciju dječijih igrališta i u narednom periodu će biti odlučeno koja su to prioritetna igrališta koja će biti urađena, kako bi se prema tome provela procedura javne nabavke za ove radove.

Prioritet će biti sportski poligoni za koje su riješeni imovinsko-pravni odnosi i pripremljena projektna dokumentacija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije