Gradačac: Počinje rekonstrukcija puta Međiđa

15.05.2014. 07:45 / Izvor: eKapija.ba
Gradačac: Počinje rekonstrukcija puta Međiđa

Izvođač radova je Balegem d.o.o. Gradačac, a rok završetka radova je 90 dana od dana uvođenja izvođača u radove.

U skladu sa Sporazumom sa mjesnim zajednicama naseljenog mjesta Međiđa, Odluke Općinskog vijeća Gradačca o pristupanju izgradnje – rekonstrukcije puta  Međiđa Gornja - Međiđa Srednja, a na osnovu provedenog postupka javne nabavke jučer je općinski načelnik Edis Dervišagić potpisao Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji ove putne dionice.

Izvođač radova je Balegem d.o.o. Gradačac, a rok završetka radova je 90 dana od dana uvođenja izvođača u radove.

Ovo je jedna od četiri dionice puta Kerep-Međiđa Gornja, čija vrijednost radova iznosi 519.541,78 KM. Ova dionica gradi se uz učešće građana MZ Međiđa Gornja od 20 % sredstava i građani su već prikupili sredstva. Rekonstrukcija ove dionice puta je jedan od značajnijih projekata za razvoj putne infrastrukture u ovom dijelu općine i stvaranje povoljnijeg ambijenta življenja građana na istom.

Shodno ranijim dogovorima sa predstavnicima mjesnih zajednica sa ovog područja naredna faza je rekonstrukcija puta od Međiđe Srednje do Međiđe Donje.

Jučer su potpisani i ugovori za realizaciju projekta Unapređenje infrastrukture na stadionima Premijer lige.

Ugovore vrijednosti 172.993,91 KM potpisao je Općinski načelnik Dervišagić i najpovoljniji ponuđač Jata Group d.o.o. Srebrenik.

Sredstva za realizaciju projekata uređenja pomoćnog terena gradskog stadiona Ilidža, Faza I k Faza II obezbijeđena su na osnovu Ugovora općine Gradačac i NSBiH, a za potrebe Premijer ligaša Zvijezde, koja koristi ovaj stadion.

Realizacijom ovog projekata NK Zvijezda Gradačac će imati kvalitetnije uslove za rad, a općina Gradačac dobiva značajan sportski objekat na kompleksu stadiona Ilidža.

Uređenje infrastrukture na ovom lokalitetu i uspješnom takmičenju NK Zvijezda Gradačac rezultiralo je da će i Zmajevi pred odlazak na svjetsko prvenstvo gostovati na ovom stadionu 22.05.2014. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije