Gradačački "BalegeM" gradi kružni tok u Modriči

26.03.2016. 11:59 / Izvor: SRNA
Gradačački 'BalegeM' gradi kružni tok u Modriči

Izgradnjom raskrsnice sa kružnim tokom će biti stvoreni uslovi za brže i sigurnije odvijanje saobraćaja, te smanjene gužve ujutro i na kraju radnog dana, kao i u vrijeme sportskih događaja.

U Modriči je počela izgradnja kružnog toka u koju će iz budžeta opštine za kapitalne investicije biti uloženo oko 70.000 KM, rekao je Srni načelnik Odjeljenja za urbanizam, komunalnu djelatnost i ekologiju Jovan Mišić.

Mišić je istakao da će izgradnjom raskrsnice sa kružnim tokom biti stvoreni uslovi za brže i sigurnije odvijanje saobraćaja, te smanjene gužve ujutro i na kraju radnog dana, kao i u vrijeme sportskih događaja.

„Radovi su počeli u ponedjeljak, a rok za izgradnju raskrsnice je 45 dana. Izođač radova je preduzeće ‘Balegem’ iz Gradačca u Federaciji BiH, dok je projektnu dokumentaciju izradilo preduzeće ‘ATPI’ iz Doboja“, rekao je Mišić.

On je napomenuo da je opština ovu kapitalnu investiciju planirala u prošloj godini, a da su zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa radovi pomjereni za ovu godinu.

Mišić je pozvao vozače i druge uečsnike u saobraćaju na strpljenje i povećanu opreznost, pošto će se radovi, do faze asfaltiranja, odvijati pod saobraćajnim opterećenjem, odnosno bez zatvaranja ulica.

Kružni tok će imati unutrašnji radijus od 16 metara, sa saobraćajnom trakom širokom osam metara i biće prvi kružni tok na prostoru opštine Modriča.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije