Građani predstavili svoj prijedlog uređenja sarajevskog parka Hastahana

07.08.2020. 14:49 / Izvor: Akta.ba

Uz pomoć arhitekata, geometara i drugih stručnjaka napravili su svoj projekat uređenja parka u skladu sa željama građana

Dio građana koji ne podržavaju preuređenje parka Hastahana onako kako ga je zamislila Općina Centar Sarajevo, danas su na FB stranici Hastahana park predstavili svoje idejno rješenje parka koji je nedavno imenovan u Park prof. dr. Nijaz Duraković.

Kako su napisali, uz pomoć arhitekata, geometara i drugih stručnjaka napravili su svoj projekat uređenja parka u skladu sa željama građana.

"Na nekoliko prikaza pogledajte kako bi park izgledao da ga Općina uređuje u skladu sa taksativno navedenim zahtjevima građana. Cjelovito arhitektonsko rješenje uskoro ćemo vam predstaviti. Napravljeno u razmjeri, uz uvažavanje odlika i mogućnosti prostora, izvedivo. Ne šarena laža poput videouratka u režiji Općine Centar", kazali su.

Dodali su i kako ih općinski načelnik Nedžad Ajnadžić ignoriše, zastrašuje, vrijeđa i izruguje im se. "Nakon vandalskog čina demontaže vrijedne skulpture, poklona građanima Sarajeva, nameće se zaključak da im, kako bi shvatili šta želimo, treba “nacrtati” - Ne, ne želimo beton, ne želimo podzemne garaže, ne želimo macole u službi uništenja umjetnosti", rekli su.

Centralnoj banci su poručili da se nadaju da je, kako su istakli, u neznanju postala učesnik u otimanju parka od građana. Tvrde da za njihov projekat nisu morali izdvojiti stotine hiljada KM.

"Naša valuta je ljubav prema našem gradu, etičan pristup javnim dobrima i poštovanje pravila struke, arhitektonske i svake druge. #HastahanaPark za sve građane", napisali su na ovoj stranici.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije