Građani žele Sunčani poluotok nadomak Mostara

Investicije / PROJEKTI

Građani žele Sunčani poluotok nadomak Mostara

02.10.2019. 14:21 / Izvor: bljesak.info

Uređenje plaže na Neretvi u naselju Vojno, sadnja stabala, izgradnja parkinga, zatim jedne pontonske pozornice na vodi, igralište za djecu, park i kafić – sve je to dio projekta „Sunčani poluotok“ kod Bijelog Polja. 

Projekt je u ponedjeljak u prostorijama Centra Emaus predstavila Udruga „Zemlja Sunca“. Prezentaciji idejnog rješenja projekta nazočili su i mještani, a predsjednik udruge „Zemlja Sunca“ Nikola Mandić za Bljesak.info je kazao, kako oni, kao udruga prije svega žele pozitivne promjene u Bijelom Polju .

''Mi smo pokrenuli taj projekt, odnosno napravljeno je idejno rješenje na poluotoku u Bijelom Polju kod Mostara. Planirano je da se napravi plaža s popratnim sadržajima, kao što je igralište za djecu, kafić, park i dva sportska igrališta. Investitora još uvijek nemamo'', kazao je Mandić. 

Iz tog razloga, kaže, očekuju pomoć prvenstveno mještana, koji su kako u izvršnim – tako i u ostalim strukturama vlasti. Pomoć vlasti Grada Mostara, također priželjkuju. Obzirom da se radi o najavi ozbiljnog projekta, kontaktirali smo i direktora Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara, Salema Bubala – koji, kako kaže, ne zna da takav projekt uopće postoji.

''Ja zaista ne znam ništa o tome, prvi put od vas čujem. Nisam čuo ni za kakav projekt Sunčani poluotok - niti bilo šta. Kod nas u službenoj evidenciji nema nikakvog projekta, niti bilo šta ubilježeno. Iznenađen sam uopće da mi to govorite'', kazao je Bubalo za Bljesak.info.

Iz udruge „Zemlja Sunca“ nisu mogli precizirati koji novac je potreban za realizaciju ovog projekta, te da je zemljište na kojem bi se trebalo graditi u vlasništvu poduzeća Elektroprivrede HZHB.

''Projekt bi se radio u etapama i još uvijek ne mogu govoriti o troškovniku.Planirano je da se radi u narednih 4-5 godina'', kazao je Mandić .

Ovo je utakmica u kojoj moramo pobijediti, rečeno je tijekom prezentacije projekta „Sunčani poluotok“, a tko će dati novac za ovu „skupu igru“  i hoće li ideja zaživjeti – još uvijek ostaje nepoznanica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije