Investicije / PROJEKTI

Gradi se administrativna zgrada Općine Kakanj

Vrijednost Ugovora o izvođenju grubih građevinskih radova na izgradnji zgrade Općine Kakanj u prvoj fazi iznosi 2.002.755 KM. Izvođač radova je Konzorcij "ITC" Zenica i "Trgošped" Kakanj.

25.08.2014. 14:08 / Izvor: eKapija.ba

U Ulici branilaca u Kaknju odvijaju se intenzivni radovi na izgradnji zgrade Općine Kakanj. Prethodno je izvršena izgradnja potpornog zida, te drugi radovi koji su bili preduslov za početak izgradnje novog administrativnog objekta u Kaknju.

Podsjetimo, nakon decenija pružanja usluga građanima u objektu koji je vlasništvo RMU Kakanj, nakon brojnih opravdanih sugestija i kritika da stara i trošna zgrada zbog arhitektonskih barijera ne pruža mogućnost da se građanima s posebnim potrebama omogući pristup svim službama koje pružaju usluge, donesena je odluka o izgradnji nove zgrade Općine Kakanj.

Vrijednost Ugovora o izvođenju grubih građevinskih radova na izgradnji zgrade Općine Kakanj u prvoj fazi iznosi 2.002.755 KM. Izvođač radova je Konzorcij "ITC" Zenica i "Trgošped" Kakanj.

U budućoj zgradi planirane su podrumske prostorije sa 52 mjesta za parkiranje. U suterenu će biti smještena šalter-sala, sala za vjenčanja i šest poslovnih prostora. Bit će građene i tri etaže u kojima će biti radni prostori za općinske službe, sale za sastanke, sala za sjednice Općinskog vijeća, a objekat će sadržavati i veliki hol. U jednom dijelu potkrovlja bit će izgrađena otvorena terasa, dok će natkriveni dio biti pogodan za izdavanje, a idejnim rješenjem je definirano da bi na tom mjestu mogao biti restoran.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije