Investicije / PROJEKTI

Gradi se novi sportski teren u Starom Gradu

10.05.2018. 11:23 / Izvor: Fena

U naselju Mihrivode u općini Stari Grad Sarajevo počela je izgradnja sportskog terena Bijela bašča, koji će stanovnici ove općine moći koristiti već početkom jula. Izgradnja će koštati oko 130.000 KM, a novosagrađeni teren bit će multifunkcionalni.

Na betonskoj plohi bit će iscrtan teren za mali nogomet dimenzija 25x15 m, kao i teren za košarku dimenzija 14x16,5 m. Bit će postavljena dva gola dimenzija 3x2 m, sa pripadajućom opremom i dva koša. Također, bit će postavljena i zaštitna ograda oko cijelog igrališta visine 6 m. Na ogradu će biti postavljeni reflektori, tako da će igralište biti osvijetljeno i u večernjim satima. Planirano je i postavljanje tribina, korpi za otpatke te izgradnja parkinga sa devet mjesta s prilazom. 

U toku su pripremni radovi koji podrazumijevaju ukljanjanje postojeće ograde, ostataka od ranijeg mobilijara i uklanjanje betonske podloge.

Na osnovu projektnog prijedloga koji je pripremio Sektor za lokalni razvoj za izgradnju sportskog terena Bijela bašča obezbjeđeno je 80 posto sredstava od ukupne vrijednosti projekta od donatora.

Tako će istanbulska Općina Fatih izgradnju sportskog terena finansirati sa 86.350 KM, Federalno ministarstvo kulture i sporta sa 17.000 KM, a Općina Stari Grad sa 26.370 KM, saopćeno je iz ove sarajevske općine.

PODIJELI:

TAGOVI:

teren

sportski

Stari Grad

izgradnja

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije