Gradit će se biciklistička staza Stari Grad - Pale

Investicije / PROJEKTI

Gradit će se biciklistička staza Stari Grad - Pale

24.06.2020. 16:39 / Izvor: Akta.ba

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić primio je danas u svom kabinetu šefa Delegacije Evropske unije u BiH ambasadora Johanna Sattlera, a jedna od najznačajnijih tema o kojima su razgovarali bila je izgradnja biciklističke staze od općine Stari Grad do Pala.

Radi se o projektu rekonstrukcije trase pruge Sarajevo-Pale gdje bi na potezu od Stare željezničke stanice na Bistriku do Stare željezničke stanice na Palama bila izgrađena biciklistička staza, a investitor ovih radova bila bi Evropska unija.

Kako je rečeno tokom sastanka, najvažnije je da su općine Stari Grad Sarajevo, Istočni Stari Grad i Pale izrazile spremnost na zajedničku realizaciju ovog projekta, te bi u narednom periodu trebao biti potpisan i memorandum o zajedničkoj saradnji. Ovaj projekat bio bi još jedan primjer dobre međuopćinske, ali i međuentitetske saradnje između Starog Grada, Istočnog Starog Grada i Pala.

Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić je tokom sastanka istakao da je dio trase koja se nalazi na teritoriji Starog Grada potrebno očistiti od korova i rastinja, te eventualno poduzeti i druge radove, te da je ovo ideja koja se i ranije razmatrala tako da je već rađena određena projektna dokumentacija.

"Općina Stari Grad i ja kao načelnik stojimo na raspolaganju za punu tehničku i administrativnu podršku ovom projektu. Izgradnja biciklističke staze od Stare željezničke stanice na Bistriku do Pala značajno bi obogatila i turističku ponudu, a u budućnosti bi se mogla koristiti i za organizaciju brojnih takmičenja i slično", kazao je načelnik Hadžibajrić.

Kako je istaknuto tokom sastanka, izgradnja biciklističke staze trebala bi odmah nakon revizije projektne dokumentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije