Investicije / PROJEKTI

Gradit će se biciklistička staza Stari Grad - Pale

24.06.2020. 16:39 / Izvor: Akta.ba

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić primio je danas u svom kabinetu šefa Delegacije Evropske unije u BiH ambasadora Johanna Sattlera, a jedna od najznačajnijih tema o kojima su razgovarali bila je izgradnja biciklističke staze od općine Stari Grad do Pala.

Radi se o projektu rekonstrukcije trase pruge Sarajevo-Pale gdje bi na potezu od Stare željezničke stanice na Bistriku do Stare željezničke stanice na Palama bila izgrađena biciklistička staza, a investitor ovih radova bila bi Evropska unija.

Kako je rečeno tokom sastanka, najvažnije je da su općine Stari Grad Sarajevo, Istočni Stari Grad i Pale izrazile spremnost na zajedničku realizaciju ovog projekta, te bi u narednom periodu trebao biti potpisan i memorandum o zajedničkoj saradnji. Ovaj projekat bio bi još jedan primjer dobre međuopćinske, ali i međuentitetske saradnje između Starog Grada, Istočnog Starog Grada i Pala.

Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić je tokom sastanka istakao da je dio trase koja se nalazi na teritoriji Starog Grada potrebno očistiti od korova i rastinja, te eventualno poduzeti i druge radove, te da je ovo ideja koja se i ranije razmatrala tako da je već rađena određena projektna dokumentacija.

"Općina Stari Grad i ja kao načelnik stojimo na raspolaganju za punu tehničku i administrativnu podršku ovom projektu. Izgradnja biciklističke staze od Stare željezničke stanice na Bistriku do Pala značajno bi obogatila i turističku ponudu, a u budućnosti bi se mogla koristiti i za organizaciju brojnih takmičenja i slično", kazao je načelnik Hadžibajrić.

Kako je istaknuto tokom sastanka, izgradnja biciklističke staze trebala bi odmah nakon revizije projektne dokumentacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije