Gradnja javne garaže u Bijeljini kreće 2020.

01.12.2019. 09:43 / Izvor: Glas Srpske
Gradnja javne garaže u Bijeljini kreće 2020.

Direkcija za razvoj i izgradnju grada Bijeljina završila je ove godine nekoliko važnih projekata u oblasti prostornog planiranja.

Direkcija za razvoj i izgradnju grada Bijeljina završila je ove godine nekoliko važnih projekata u oblasti prostornog planiranja, među kojima je i plan javne garaže, čija bi gradnja trebalo da počne dogodine.

"Završili smo projekat rekonstrukcije Sokolskog doma, zgrade urbanizma, sportskih  hala u Patkovači i Velikoj Obarskoj, kao i projekat rekonstrukcije sportske dvorane u Račanskoj ulici, te budućeg izgleda nove autobuske stanice u Bijeljini", rekao je direktor Direkcije Mladen Petrović ističući da je završen i novi urbanistički plan grada koji će se uskoro naći u skupštinskoj proceduri.

Direkcija za razvoj i izgradnju upravlja i naplatom i kontrolom javnih parkirališta u Bijeljini. Na području grada obilježeno je 850 parking mjesta, a izgradnjom javne garaže jednim podzemnim i četiri nadzemna  nivoa, za koji je takođe izrađen projekat, gužve na parkinzima biće manje.

"Očekujemo da sljedeće godine počne izgradnja javne garaže u užem centru grada. Kada se ovaj posao završi možemo razmišljati o eventualnim promjenama postojećeg sistema parkiranja. Razmišljamo o uvođenju nulte stope u blizini zgrade gradske uprave, kako bismo ograničili parkiranje na sat ili dva u toj zoni, da bi se ljudi što minimalnije zadržavali", naveo je Petrović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije