Gradnja tržnog centra Bingo u Bihaću teče po planu

11.09.2013. 14:13 / Izvor: eKapija.ba

Centar će biti moderno opremljen sa mnogobrojnim sadržajima, među kojima je 6 najmodernijih Cinestar kino dvorana, Deichmann centar, s.Oliver, New Yorker.

U Bihaću posljednih nekoliko godina od brojnih najava ulaganja, nakon propale investicije „Importane“ koja je iza sebe u naselju Luke ostavilo ruglo svjetskih razmjera, izgradnja tržnog centra Bingo predstavlja jednu od do sad najvećih investicija ovog poslovnog subjekta na prostorima USK-a. Centar će biti moderno opremljen sa mnogobrojnim sadržajima, među kojima je 6 najmodernijih Cinestar kino dvorana, Deichmann centar, s.Oliver, New Yorker.

Posebno treba istaknuti u okviru ovog projekta i lanac trgovinskih centara „Bingo export-import Tuzla“, uveliko je započeo izgradnju centra u Bihaću, u mjestu Ceravci, a izvođač radova je poznata građevinska firma „KOVGRAD“ iz Bužima a na gradilištu smo i zatekli i radnike JP Vodovodi kanalizacija, koja izvodi radove na uvođenju vodovodnog i kanalizacijskog sustava  u vrijednosti od oko 2.00.000 KM.

Radovi se izvode na površini od 14500 m2 TC „Bingo“ će biti opremljen sa mnogobrojnim sadržajima, među kojima je i 6 najmodernijih Cinestar Multiplex kino dvorana, svjetski poznatim brendovima Deichmann, s.Oliver, New Yorker, Brunswick kuglana sa disko kuglanom, restoran, Bingo hipermarket, ljetna bašta plus ostali poslovni prostori. A što je veoma bitno u ovom novom tržnom centru svoje radno mjesto naći će i veliki broj mladih ljudi koji se trenutno nalaze na Zavodu za zapošljavanje.

Trgovački centar „BINGO“ bio bi jedini objekat ovog tipa u sklopu budućeg centra naselja Ceravaci s obzirom da se u istom predviđa izgradnja i kulturno zabavnog centra sa 6 različitih kino dvorana koje pružaju mogućnosti, osim projekcije filmova i organizaciju kulturnih događaja različitih sadržaja. „Bingo“ je poznat po najnižim cijenama koje već godinama opravdavaju njihov slogan „Bingo“, kralj dobrih cijena”.

„Bingo” zapošljava više od 3.500 osoba, te predstavlja značajan privredni subjekt u Bosni i Hercegovini. Osim toga, „Bingo“ je najveća potpora domaćim proizvođačima, te na policama Bingo centara se mogu naći mnogobrojni domaći proizvodi, a učešće domaćih proizvoda naspram stranih u nekim kategorijama iznosi i do 70%, već sad poznata Kompanija Širbegović gradi TC „Bingo“. U gradnji ovog kolosalnog objekta kompanija Širbegović će pristupiti sa inovativnim pristupom po kojem je prepoznatljiva, maksimalnim poštovanjem rokova i kvalitetom gradnje, navode iz kompanije Širbegović.

Završetak radova i otvor novog Tržnog centra „Bingo“ predviđen je u februaru  2014. godine.

izvor: reprezent.ba

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije